Συναγερμός από μυστηριώδες αεροσκάφος που πέταξε πάνω από έξι χώρες του ΝΑΤΟ

Συναγερμός από μυστηριώδες αεροσκάφος που πέταξε πάνω από έξι χώρες του ΝΑΤΟ

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικώς στη Βουλγαρία, όπου ο πιλότος εξαφανίστηκε – Φέρεται ότι απογειώθηκε από τη Λιθουανία στις αρχές Ιουνίου και η προσγείωση έγινε σε εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο

aeroplano_air
Ένα μικρό αεροσκάφος που πέταξε πάνω από έξι χώρες του ΝΑΤΟ προκαλώντας συναγερμό, προσγειώθηκε τελικά στην Βουλγαρία, με τον πιλότο να έχει γίνει καπνός.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», το αεροπλάνο φέρεται να απογειώθηκε από την Λιθουανία στις αρχές Ιουνίου και τελικά προσγειώθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο στο Ταργκοβίστε της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Euractiv», το μυστηριώδες αεροσκάφος εντοπίστηκε από την ουγγρική και τη ρουμανική πολεμική αεροπορία καθώς πετούσε πάνω από τις δύο χώρες.

Στη συνέχεια εθεάθη να πετά πάνω από την Πολωνία, την Σλοβακία και την Σερβία για να προσγειωθεί τελικά στην Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι, απ' όλες τις χώρες που διέσχισε το αεροσκάφος, μόνο η Σερβία δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Πετούσε χαμηλά και ήταν δύσκολη η παρακολούθησή του

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, Ντράγκομιρ Ζάκοφ επισημαίνοντας ότι το αεροπλάνο δεν ήταν καμία στιγμή απειλή για πολιτικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα του .

«Πετούσε χαμηλά, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την παρακολούθηση από τα μαχητικά τζετ, αλλά παρακολουθείτο συνεχώς», πρόσθεσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος.

Η βουλγαρική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πιλότου και του πληρώματος, που εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την προσγείωσή του, αφήνοντας τον κινητήρα σε λειτουργία.

Η πτήση του μυστηριώδους αεροσκάφους εντοπίστηκε λίγες εβδομάδες μετά το επεισόδιο που έγινε πάνω από τα σύνορα Φινλανδίας - Νορβηγίας, όπου εντοπίστηκαν δύο ρωσικά μαχητικά, τα οποία αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού, πού και πότε θα δούμε 40άρια


Η Πιονγκγιάνγκ λέει ότι εκατοντάδες οικογένειες υποφέρουν από «νόσο του εντέρου» - Φόβοι για χολέρα ή τύφο!


Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα επανέλθουμε σύντομα σε ήρεμα νερά, κρατώντας ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης