«Τα τέρατα του Mοτίζιν»: Οκτώ Ρώσοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στο προάστιο του Κιέβου

«Τα τέρατα του Mοτίζιν»: Οκτώ Ρώσοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στο προάστιο του Κιέβου

Πέντε Ρώσοι στρατιώτες και τρεις μισθοφόροι της ομάδας Wagner κατηγορούνται για τουλάχιστον 14 εγκλήματα πολέμου - Μαρτυρίες για βασανισμούς αμάχων - Ανάγκασαν μία μητέρα να γίνει μάρτυρας της δολοφονίας του γιου της

terata-motizin
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», πρόκειται για μια συμμορία που αποτελείται από Ρώσους στρατιώτες και μέλη του ιδιωτικού στρατού του Πούτιν, της ομάδας Wagner, που έφτασαν στο σημείο να αναγκάσουν μία μητέρα να γίνει μάρτυρας της δολοφονίας του γιου της και να προβούν σε βασανιστήρια αμάχων στο Μοτίζιν, προάστιο του Κιέβου.

Η οκταμελής ομάδα, πέντε Ρώσοι στρατιώτες και τρεις μισθοφόροι της ομάδας Wagner, φέρεται να είναι είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον 14 εγκλήματα πολέμου.

Μόνο τρία άτομα επέζησαν από τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο τα «τέρατα του Μοτίζιν» βασάνιζαν αμάχους, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Όταν τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Μοτίζιν, προσπάθησαν να κερδίσουν την υποστήριξη των τοπικών αξιωματούχων . Όσοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, τους έσφαξαν.
Υπήρχαν πληροφορίες ότι η δήμαρχος της περιοχής Όλγα Σουκένκο, ο σύζυγός της Ιγκόρ και ο γιος της Αλέξανδρος είχαν απαχθεί στις 23 Μαρτίου.

Τελικά οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε έναν ρηχό τάφο τον Απρίλιο πίσω από σπίτια που οι Ρώσοι στρατιώτες είχαν χρησιμοποιήσει ως αυτοσχέδιους στρατώνες.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι για τις θηριωδίες κατονομάστηκαν από την Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα, σε ανάρτηση της στο Facebook καθώς και από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Οι εισαγγελείς της Περιφέρειας Κιέβου και της Περιφέρειας Κιέβου-Σβιατοσίν και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας εντόπισαν τους υπεύθυνους για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στο προάστιο του Κιέβου, Μοτίζιν», γράφει η Ιρίνα Βενεντίκτοβα.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι... «συνοδοί ανελκυστήρα» και οι άλλες παρωχημένες ειδικότητες που καταργούνται

Τα 40 λεπτά του τρόμου στο Τέξας: Κλειδώθηκε με τα παιδιά στην τάξη και άρχισε να τα «γαζώνει»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης