Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απο-ουκρανοποίηση» των μαθητών της Μαριούπολης αποφάσισε η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απο-ουκρανοποίηση» των μαθητών της Μαριούπολης αποφάσισε η Ρωσία

Οι ρωσικές αρχές που ελέγχουν τη Μαριούπολη αποφάσισαν την κατάργηση των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών – Στόχος είναι οι μαθητές να προετοιμαστούν για το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα – Τα παιδιά θα κάνουν ρωσική γλώσσα, ρωσική ιστορία και μαθηματικά στα ρωσικά

rwsikos_stratos_mariupol
Τη «ρωσοποίηση» των μαθητών της Μαριούπολης αποφάσισαν οι ρωσικές αρχές που ελέγχουν την πόλη, που καταργούν τις σχολικές διακοπές του καλοκαιριού για να προετοιμαστούν οι μαθητές για το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουτσένκο, σύμβουλο του Ουκρανού δημάρχου της Μαριούπολης, της οποίας οι υπερασπιστές παραδόθηκαν, «οι κατακτητές ανακοίνωσαν την παράταση του σχολικού έτους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου».

«Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ρωσικής ιστορίας και μαθηματικών στα ρωσικά. Ο βασικός σκοπός είναι η αποουκρανοποίηση και η προετοιμασία (των μαθητών) για την επιστροφή τους στα θρανία με βάση το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα», υποστήριξε.

Ο Αντριουτσένκο σημείωσε όμως ότι οι Ρώσοι «κατακτητές» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αρκετούς καθηγητές, «μόνο 53 εκπαιδευτικούς για 9 σχολεία». Δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές φοιτούν σε αυτά τα σχολικά ιδρύματα.

Έπειτα από τρίμηνη πολιορκία που κατέστρεψε αυτήν την πόλη των 500.000 κατοίκων, οι ρωσικές δυνάμεις κατέφεραν στις 20 Μαΐου να καταθέσουν τα όπλα οι τελευταίοι μαχητές που υπερασπίζονταν το χαλυβουργείο Αζοφστάλ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 2.500 Ουκρανοί στρατιώτες του τάγματος του Αζόφ, τους οποίους η Ρωσία χαρακτηρίζει «ναζί», παραδόθηκαν. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κίεβο.




Ειδήσεις σήμερα:

Σύντροφος της μητέρας του 18χρονου δράστη στο Τέξας: «Δεν μιλούσε πολύ, του άρεσε να χτυπά τον σάκο του μποξ στο δωμάτιό του»


Σε δίκη για φοροδιαφυγή παραπέμπεται η Σακίρα στην Ισπανία


H «δολοφονία» της Αγιάς Σοφιάς: Χαράζουν με αιχμηρά αντικείμενα ονόματα και καρδιές στην στήλη στήριξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης