Γερμανία: Άγνωστος τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε επιβάτες τρένου έξω από το Άαχεν

Γερμανία: Άγνωστος τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε επιβάτες τρένου έξω από το Άαχεν

Εξετάζεται αν ο 31χρονος δράστης συνδέεται με ισλαμιστική τρομοκρατία - Τον ακινητοποίησε ένας αστυνομικός που βρισκόταν τυχαία στο τρένο

treno_germania
Η γερμανική αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά τον τραυματισμό πέντε επιβατών τρένου σε μια επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας 31χρονος το πρωί της Παρασκευής, η οποία μπορεί να συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Το τρένο βρισκόταν κοντά στην πόλη Άαχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, γύρω στις 7.40 π.μ. τοπική ώρα, όταν ένας άνδρας άρχισε να επιτίθεται «τυχαία και αδιάκριτα» σε συνεπιβάτες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Χέρμπερτ Ρέουλ.

Ένας άνδρας ιρακινής καταγωγής συνελήφθη, σε άμεση σύνδεση με την επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος ύποπτος «είχε εξουδετερωθεί από έναν αστυνομικό που έτυχε να βρίσκεται στο τρένο, καθώς και από δύο άλλους επιβάτες».

Πέντε άτομα και ο δράστης τραυματίστηκαν, αλλά μόνο τέσσερις χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ορισμένοι είχαν υποστεί τραύματα στα χέρια και τα πρόσωπά τους.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι ο ύποπτος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές από το 2017. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι είχε ισλαμιστικό κίνητρο για την επίθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Προσφυγή του Δημοσίου κατά της Novartis για να διεκδικήσει αποζημίωση

Αγνοείται 17χρονη Ιρανή αρσιβαρίστρια που μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στο Ηράκλειο

Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Άμπου Ντάμπι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης