Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι - Δραματικό SOS από τον δήμαρχο Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι - Δραματικό SOS από τον δήμαρχο Μαριούπολης

Από την πλευρά της η  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι λόγω των κινδύνων που υπάρχουν

oukrania_diadromoi_anthrwpistikoi_art
Η Ουκρανία δεν προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Λόγω του κινδύνου στις διαδρομές σήμερα, 22 Απριλίου, δεν θα λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», έγραψε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Facebook. «Σε όλους αυτούς που περιμένουν να απομακρυνθούν: κάντε υπομονή, παρακαλώ κάντε κουράγιο!», τόνισε ακόμη.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης απηύθυνε νέα έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της πόλης στη νότια Ουκρανία, που σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ελέγχεται τώρα από ρωσικές δυνάμεις.

«Χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα –την πλήρη απομάκρυνση του πληθυσμού. Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην κρατική τηλεόραση.

Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος στην Ουκρανία

Μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 συνετρίβη κατά τη διάρκεια «τεχνικής πτήσης» στη νότια Ουκρανία σήμερα και υπάρχουν θύματα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος. Οι λεπτομέρειες για το συμβάν, στην περιφέρεια Ζαπορίζια, τελούν ακόμη υπό επαλήθευση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, το πυκνό πρόγραμμα και η ατζέντα της συζήτησης με Μπάιντεν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι έχουν παγιδευτεί κάτω από κτίρια που καταρρέουν στο Αζοφστάλ - Συνεχίζει την επίθεση η Ρωσία

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν βγάζει νοκ-άουτ τη Λεπέν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μετά την νίκη στο ντιμπέιτ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης