Μπαχτσελί: Οι ΗΠΑ ξαμόλησαν δολοφόνους πάνω μας

Μπαχτσελί: Οι ΗΠΑ ξαμόλησαν δολοφόνους πάνω μας

Επίθεση κατά ΗΠΑ από τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικό εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της πρόσφατης έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

baxtseli
Φραστική επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτική του ομάδας. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

«Οι ΗΠΑ δεν ήταν που στην βραδιά της 15/7 (απόπειρα πραξικοπήματος) ξαμολησαν πάνω μας τους δολοφόνους που είχαν προσλάβει ; (…) Δεν ανέθεσαν στην FETO την εισβολή στην Ανατολία;» σχολίασε αρχικά ο Μπαχτσελί, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια την έκθεση του State Department : «χαρτί που πρέπει αν σκιστεί».

«Η Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 2021, που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, είναι άκυρη στα μάτια μας, είναι ένα κομμάτι χαρτί που πρέπει να σκιστεί Το όνομα της χώρας που δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει τον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας, αλλά αντίθετα, ξεκινά αιματηρή και προδοτική περιπολία με τις τρομοκρατικές οργανώσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το χέρι που ο Μπάιντεν απερίσκεπτα και ασυνείδητα άπλωσε στο κενό την περασμένη εβδομάδα, κρατήθηκε και φιλήθηκε από τρομοκράτες, έστω και από μακριά» δήλωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς : «να επικεντρωθούν στο δικό τους παρελθόν και στο δικό τους βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο».

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης