Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες καταγγελίες για βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες - Τελευταίο θύμα τους μια 16χρονη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες καταγγελίες για βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες - Τελευταίο θύμα τους μια 16χρονη

«Μεθυσμένος Ρώσος στρατιώτης με βίασε με την απειλή όπλου» λέει 16χρονη από την περιοχή της Χερσώνας - Παρακαλούσε να την αφήσει, γιατί ήταν έγκυος - Δεκάδες γυναίκες κρατούνται αιχμάλωτες από τους εισβολείς σε υπόγεια στην Μπούτσα, τις βιάζουν συστηματικά

bucha_kids
Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι καταγγελίες για τον εφιάλτη που έζησαν αρκετές γυναίκες από την Ουκρανία στα χέρια Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι φέρονται να βίασαν ανήλικες κοπέλες και ηλικιωμένες. Η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ουκρανίας, Λουντμίλα Ντενίσοβα, κατήγγειλε χθες ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούτσα.

Τη δική της φρικτή εμπειρία περιέγραψε μια 16χρονη κοπέλα από το χωριό Κράσνιβα, λίγο έξω από την Χερσώνα, που έπεσε θύμα βιασμού από έναν μεθυσμένο στρατιώτη, ο οποίος την ανάγκασε με την απειλή όπλου να βγάλει τα ρούχα της. Τότε άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά, παρότι η ίδια προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι ήταν έγκυος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα, όταν η Ντάσα βγήκε έξω από το υπόγειο καταφύγιο που κρυβόταν με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια της, για να αναζητήσει τροφή και νερό. Εκείνη ήταν η στιγμή που την είδε ο μεθυσμένος στρατιώτης και την άρπαξε και την απομόνωσε σε ένα σημείο.

«Μου ζήτησε να γδυθώ. "Όχι, δεν θα γδυθώ" του είπα. Τότε έβγαλε το όπλο και απείλησε να με πυροβολήσει. Αναγκάστηκα και γδύθηκα» είπε η κοπέλα σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.  Όπως αφηγείται, συνέχισε λέγοντας ότι ένας ακόμη στρατιώτης που ήταν μαζί του -νηφάλιος αυτός- του είπε να μην την αγγίξει γιατί ήταν έγκυος στον έκτο μήνα, αλλά εκείνος δεν φάνηκε να ευαισθητοποιείται, αλλά εξακολουθούσε να την απειλεί με το πολυβόλο όπλο που κρατούσε.

Αφού ο μεθυσμένος στρατιώτης ολοκλήρωσε τις αρρωστημένες πράξεις του, της είπε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του. Η ανήλικη κοπέλα κατήγγειλε ότι προσπάθησε να της δώσει βότκα, από εκείνη που κρατούσε στο χέρι του, και να την βιάσει ξανά. Τότε δύο άλλοι στρατιώτες που βρέθηκαν μπροστά στο σκηνικό, την γλίτωσαν από τα χέρια του και την οδήγησαν στο καταφύγιο όπου διέμενε. Της υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα πυροβολούσαν τον βιαστή της.

Όπως εξηγεί η ίδια, γυναίκες νεαρές ακόμη και ηλικιωμένες έχουν βιώσει αντίστοιχου είδους κακοποιήσεις. «Οι γυναίκες κρύβονται σε κελάρια σε ολόκληρο το χωρίο, για να γλιτώσουν από τους βιασμούς των εισβολέων» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Μπούτσα, όπου η Ρωσία κατηγορείται ότι διέπραξε μερικές από τις χειρότερες θηριωδίες από την έναρξη της εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου, 25 κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 14 έως 25 ετών φέρεται να έχουν βιαστεί «συστηματικά» από τους Ρώσους, κάθως τις κρατούσαν αιχμάλωτες  σε ένα υπόγειο.

Εννέα από τις γυναίκες αυτές κυοφορούν τώρα το... παιδί του «εχθρού».

«Εκατοντάδες βιασμούς παιδιών, ακόμη κι ενός βρέφους» από τους Ρώσους καταγγέλλει ο Ζελένσκι

Κλείσιμο
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  κατήγγειλε χθες «εκατοντάδες περιστατικά βιασμών» σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει ο ρωσικός στρατός. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ανήλικα κορίτσια και πολύ μικρά παιδιά συγκαταλέγονται» στα θύματα βιασμών.

«Σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους κατακτητές, η καταγραφή και η έρευνα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία συνεχίζονται. Σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι ομαδικοί τάφοι», είπε, απευθυνόμενος στο λιθουανικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο.

«Πολλές χιλιάδες θύματα. Εκατοντάδες περιστατικά βασανιστηρίων. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε πτώματα μέσα σε αγωγούς και σε υπόγειες αποθήκες», συνέχισε.

«Έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμού, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών και πολύ μικρών παιδιών. Ακόμη και ενός βρέφους! Είναι τρομακτικό και μόνο να μιλάμε για αυτό», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Babies Were Raped. Zelensky's Speech To The Parliament Of Lithuania And The People


Επικαλέστηκε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, βίντεο που έστειλε, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας αλεξιπτωτιστής ή μέλος ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, που έχει ταυτοποιηθεί, όπου βλέπουμε «τι κάνει σε αυτό το βρέφος, πώς το βασανίζει».

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα σε μια συναισθηματική αντίδραση στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου δήλωσε: «Είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη φρίκη: ο πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε για βιασμό ενός βρέφους», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι «ορισμένες χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να μην τολμούν να αποφασίσουν πότε θα περιορίσουν ακόμη και τις ρωσικές αγορές υδρογονανθράκων», παρά τις «μαζικές δολοφονίες στην Μπούτσα, τους εκτοπισμούς πληθυσμών» και την «προμελετημένη καταστροφή ειρηνικών πόλεων από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες».

Μαρτυρίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τους φόβους μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες αναφέρουν ενδείξεις για τη χρήση του βιασμού ως «όπλο πολέμου».

Ειδήσεις σήμερα:


Ειδήσεις σήμερα:

Αγανάκτηση Ζελένσκι για τους Ρώσους - «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχουν κάνει, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου»

«Ο θάνατος δεν θα επερχόταν αν δεν είχε πληγεί επανειλημμένα και με σφοδρότητα», είπε ο εισαγγελέας για τον Ζακ Κωστόπουλο

«Είμαι μόνη μου, οι σκέψεις μου στα παιδιά μου, δεν με νοιάζει ο Μάνος» - Η Πισπιρίγκου μιλά από τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης