Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ: Ο «χασάπης της Συρίας» νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ: Ο «χασάπης της Συρίας» νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη χώρα - Όπως λέγεται ο Ντβορνίκοφ έχει προλάβει ήδη να δείξει τα «διαπιστευτήριά» του καθώς φαίνεται να είναι εκείνος που έδωσε την εντολή για την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ

033_6126276_5e173af268fbb
Την ώρα που οι απώλειες των Ρώσων στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία συνεχίζονται και οι νεκροί, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δύσης, έχουν ξεπεράσει τους 19.000 ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθώντας να αλλάξει τους συσχετισμούς αποφάσισε να αντικαταστήσει τον επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων.   

Ό νέος επικεφαλής δεν είναι άλλος από τον στρατηγό  Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, ο οποίος αποκαλείται από πολλούς ως ο «χασάπης» της Συρίας. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη χώρα. Μάλιστα όπως λέγεται ο Ντβορνίκοφ έχει προλάβει ήδη να δείξει τα διαπιστευτήριά του στον Ρώσο πρόεδρο καθώς φαίνεται να είναι εκείνος που έδωσε την εντολή για την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ.

033_2808527

Ο Ρώσος στρατηγός έχει την ευθύνη της επίβλεψης της Μαύρης Θάλασσας καθώς και της Χερσονήσου της Κριμαίας. Σύμφωνα με αναλυτές ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας. Σύμφωνα με αναφορές ο στόχος του Πούτιν είναι μέχρι τις 9 Μαΐου οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει αρκετά ουκρανικά εδάφη έτσι ώστε να κηρύξει τη νίκη του ανήμερα της επετείου της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Ποιος είναι ο «χασάπης» της Συρίας

Γεννημένος το 1961, ο Ντβόρνικοφ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Σοβιετική Στρατιωτική Σχολή, προτού ενταχθεί στον Σοβιετικό Στρατό το 1978. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ανώτατης Διοίκησης της Μόσχας από όπου και αποφοίτησε το 1982. Ακολούθως ξεκίνησε η στρατιωτική του καριέρα ενώ το 2005 αποφόιτησε από τη  Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου.

Το 2008, ανέλαβε τη διοίκηση του πέμπτου σώματος κόκκινων πανό, ακολούθως υπηρέτησε ως αναπληρωτής διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και στη συνέχεια ως αρχηγός του Επιτελείου της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Τον Σεπτέμβριο του 2015, έγινε ο πρώτος διοικητής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία και το 2016 ανέλαβε τη στρατιωτική επιχείρηση.

Κλείσιμο
033_3052096

Όπως μεταδίδει το BBC, το οποίο επικαλείται δυτικό αξιωματούχο η κίνηση του Πούτιν  έγινε με στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των μονάδων του στρατού, οι οποίες, μέχρι πρότινος λειτουργούσαν μεμονωμένα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «φρεναριστεί» από μικρότερες μονάδες των Ουκρανών που δρουν πιο ευέλικτα, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα εκτιμάται ότι διαθέτει «αξιοσημείωτες» δυνάμεις, περίπου 100 επιχειρησιακών μονάδων.

«Αν η Ρωσία δεν καταφέρει να αλλάξει την τακτική της, μοιάζει πολύ δύσκολο το πώς θα καταφέρει να επιτύχει, ακόμη και σε αυτούς τους περιορισμένους στόχους που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο», επισημαίνει ο αξιωματούχος της Δύσης.

Τέλος εκτιμά πως πίσω από τις ανακατατάξεις υπάρχει και το «πολιτικό σκέλος», με φόντο την 9η Μαΐου, μια μέρα που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι περιμένει «σθεναρή» παγκόσμια αντίδραση στην επίθεση στο Κραματόρσκ - Τι υποσχέθηκε για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανακτηθεί το τάμπλετ - Τρισάγιο για τα τρία κοριτσάκια

Η «μυστική» κόρη του Πούτιν έβαλε ενοικιαστήριο στο πολυτελές ρετιρέ της στην Αγία Πετρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης