Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρή η Ρωσίδα δημοσιογράφος Οξάνα Μπαουλίνα από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρή η Ρωσίδα δημοσιογράφος Οξάνα Μπαουλίνα από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Η δημοσιογράφος βρισκόταν στην Ουκρανία και κάλυπτε τον πόλεμο για λογαριασμό του ανεξάρτητου μέσου Insider - Δύο άτομα που τη συνόδευαν στην αποστολή της τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται

FOjg6suWQAgnp-O
H Ρωσίδα δημοσιογράφος Οξάνα Μπαουλίνα σκοτώθηκε στο Κίεβο από ρωσικά πυρά τη στιγμή που βιντεοσκοπούσε τις καταστροφές που είχε υποστεί εμπορικό κέντρο στο Ποντόλσκι έπειτα από επίθεση με πυραύλους.

Η Μπαουλίνα βρισκόταν στην Ουκρανία και κάλυπτε τη ρωσική εισβολή για λογαριασμό του ανεξάρτητου ιστότοπου Insider. Εκτός από την δημοσιογράφο σκοτώθηκε ένας ακόμη πολίτης ενώ δύο άτομα που την συνόδευαν τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. 
Σύμφωνα με τον Guardian βρισκόταν στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια, από όπου έστελνε ρεπορτάζ από το Λβιβ και το Κίεβο, με επίκεντρο τη διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε περιοδικά lifestyle, όπως το Time Out Moscow και το In Style, αλλά μετά από μια δεκαετία στράφηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ και εργαζόταν ως παραγωγός στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα λίγο μετά την εισβολή της ρωσικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος κατά τη Διαφθοράς συνελήφθη και φυλακίστηκε. Η σύλληψή της σημειώθηκε τη στιγμή που συντόνιζε μια ζωντανή μετάδοση από ένα πανεθνικό συλλαλητήριο. Όταν η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωση ως εξτρεμιστική, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, όπου συνέχισε το ρεπορτάζ της για το Insider, το οποίο ειδικεύεται στις έρευνες, τον έλεγχο των γεγονότων και την πολιτική ανάλυση, και για το Coda Story, το οποίο ερευνά τον αυταρχισμό, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Η είδηση του θανάτου της επιβεβαιώθηκε και από τον ιστότοπο Insider.
Κλείσιμο
«Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων ρωσικών εγκλημάτων πολέμου όπως οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών που έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων και δημοσιογράφων», ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα. 

Σημειώνεται πως υπάρχουν  αυξανόμενες ανησυχίες αναφορικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους. Μάλιστα η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων τόνισε πως δύο άλλοι δημοσιογράφοι, ο Oleh Baturyn και η Viktoria Roshchina, είχαν εξαφανιστεί στο παρελθόν, αλλά έκτοτε απελευθερώθηκαν από τους απαγωγείς τους, οι οποίοι εικάζεται ότι ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τέλος οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) δήλωσαν ότι η στοχοποίηση δημοσιογράφων αποτελεί έγκλημα πολέμου και ανέφεραν ότι άλλοι τρεις δημοσιογράφοι έχουν απαχθεί μετά την εισβολή.

Δύο δημοσιογράφοι και ένας εικονολήπτης νεκροί από πυρά

Υπενθυμίζεται πως από την έναρξη του πολέμου μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμα τρεις δημοσιογράφοι. Στις 15 Μαρτίου  το όχημα που μετέφερε τους δημοσιογράφους του Fox News δέχθηκε επίθεση με πυρά στα περίχωρα του Κιέβου.

Το αποτέλεσμα ήταν α σκοτωθούν  η Ολεξάντρα Κουβσίνκοβα και ο 55χρονος εικονολήπτης Πιέρ Ζακρέβσκι. Ο 39χρονος Μπέντζαμιν Χολ που ήταν μαζί τους τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε ήταν ο 50χρονος Μπρεντ Ρενό στην περιοχή του Ιρπίν, όταν χτυπήθηκε από σφαίρες.



Ειδήσεις σήμερα:

«Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Τρεις φορές εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία και 100% πληρότητα στα γήπεδα, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης