Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν αυτό που κάνουν οι Ευρωπαίοι για εμάς», λέει η Ζελένσκα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν αυτό που κάνουν οι Ευρωπαίοι για εμάς», λέει η Ζελένσκα

Η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, ποζάρει στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας και για πρώτη φορά ανοίγει την καρδιά της στον ευρωπαικό Τύπο από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου

olena7
Είναι η ήρεμη δύναμη στο πλευρό του συζύγου της και το απέδειξε μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία. Με θάρρος και απίστευτη ψυχραιμία, προσπαθεί να φανεί χρήσιμη στο λαό της που βιώνει στο πετσί του τις θηριωδίες του Ρώσου προέδρου.

Η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, ποζάρει στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien» και για πρώτη φορά ανοίγει την καρδιά της στον ευρωπαικό Τύπο από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Δεν διστάζει να μιλήσει για τους φόβους της την ώρα που ο ρωσικός στρατός πολεμά με αμείωτη ένταση τους συμπατριώτες της. Και κυρίως, δεν διστάζει να εκφράσει την ανησυχία της για τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου, τα παιδιά.

Στην ερώτηση: «Πώς είστε;», η Ολένα Ζελένσκα απατά αυθόρμητα: «Σαν ένας άνθρωπος που έχει πόλεμο στην πατρίδα του. Όπως κάθε Ουκρανός. Προσπαθώ να ενημερώνομαι. Πού χτύπησε αυτή τη φορά ο εχθρός; Υπάρχουν θύματα; Κάθε μέρα πρέπει να τηλεφωνείς σε όλους τους συγγενείς σου. Είναι ζωντανοί; Να ελέγχεις τα email. Εάν τα μηνύματα έχουν «ανοίξει», υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι έχουν δίκτυο, ότι είναι ζωντανοί».
zelenska
Κλείσιμο
 

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ευρωπαίους για την προσφορά τους, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα δεινά του ουκρανικού λαού. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ευρωπαίους που βοηθούν τους πολίτες μας – που τους προσφέρουν στέγη, τροφή, που τους ενθαρρύνουν», συνεχίζει η Ολένα Ζελένσκα και προσθέτει: «Ο τρόπος που αντιδράσατε. Σας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης! Οι Ουκρανοί είναι υπέροχοι και πολύ ευγνώμονες άνθρωποι. Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που κάνετε για εμάς».

Η Ζελένσκα, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, έχει επικεντρωθεί στην οργάνωση για την ασφαλή απομάκρυνση των άρρωστων παιδιών στην Ουκρανία.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, όπου δεν εκτοξεύονται οβίδες . Εκεί που οι ηλικιωμένοι δεν πεθαίνουν από έμφραγμα. Εκεί όπου δεν πεθαίνουν ολόκληρες οικογένειες. (…) [Από την αρχή του πολέμου] περισσότερα από 109 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 120 έχουν τραυματιστεί. Μου είναι δύσκολο να παραθέσω αυτά τα στοιχεία. Αυτή είναι μια προσωπική τραγωδία για κάθε Ουκρανό», λέει χαρακτηριστικά.

Η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας παραχώρησε εξ αποστάσεως και υπό αντίξοες συνθήκες την πρώτη της συνέντευξη στον ευρωπαικό Τύπο εξαιτίας του πολέμου, όπως διευκρινίζει η γαλλική εφημερίδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του Boeing με 132 επιβαίνοντες

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Ξεκαθαρίζουν και πληρώνονται οι τελευταίες αποζημιώσεις ενοικίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης