Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δώστε μας όπλα για να κλείσουμε μόνοι μας τον εναέριο χώρο» η έκκληση του δημάρχου Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δώστε μας όπλα για να κλείσουμε μόνοι μας τον εναέριο χώρο» η έκκληση του δημάρχου Κιέβου

Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο, στο Κίεβο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άμαχοι - Περίπου 2 εκατ. κάτοικοι παραμένουν στην πόλη - 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε βομβαρδισμούς στα προάστια της Ζαπορίζια

Klitsko
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έκανε έκκληση στους συμμάχους της Δύσης να συνεχίσουν την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

«Σας παρακαλώ, στηρίξτε μας», δήλωσε ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύεται σήμερα. «Είμαστε σε θέση να κλείσουμε μόνοι μας τον εναέριο χώρο μας», δήλωσε. «Αλλά σίγουρα χρειάζεται να έχουμε τα σωστά όπλα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κίεβο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άμαχοι. Περίπου 2 εκατ. κάτοικοι παραμένουν στην πόλη, δήλωσε ο Κλίτσκο.

«Μην ξεχνάτε ότι υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας αλλά και την ίδια στιγμή υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αξίες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», δήλωσε ο ίδιος. «Το μήνυμά μου είναι σαφές: σας παρακαλώ σταματήστε κάθε οικονομική σχέση με τη Ρωσία διότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί κάθε ευρώ για να ενισχύσει τον στρατό του, ο οποίος κινείται προς εμάς», δήλωσε.

Δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές στρατιωτικές αλλαγές το τελευταίο 24ωρο

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες στις περιοχές της πρώτης γραμμής όπου τα ουκρανικά στρατεύματα μάχονται απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος της προεδρίας Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου, ο ίδιος δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται, ενώ ανέφερε τις πόλεις Μαριούπολη, Μικολάιβ, Χερσώνα και Ίζιουμ ως επίκεντρα της ρωσικής επίθεσης.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ο Ανατόλι Κούρτιεφ, αντιδήμαρχος της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ότι 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε βομβαρδισμούς στα προάστια της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί - «Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»

Μπλοκαρισμένες για τους Ρώσους οι δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο - Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί

Έρχονται οι επιταγές ακρίβειας και καυσίμων για στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών - Τα εισοδηματικά όρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης