Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλοκαρισμένες για τους Ρώσους δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλοκαρισμένες για τους Ρώσους δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε τον θάνατο κι άλλου υψηλόβαθμου Ρώσου στρατιωτικού,   του αντιστράτηγου Αντρέι Μόρντβιτσεφ

oukrania_rwssikos_stratos_xr
Μπλοκαρισμένες παραμένουν από τον ουκρανικό στρατό οι δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο, παρά το γεγονός πως η πόλη παραμένει περικυκλωμένη και δέχεται πίεση από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αναπληρωτή αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Χρούζεβιτς, τον οποίο επικαλείται το CNN, οι ρωσικές δυνάμεις που επιχείρησαν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείπερου, έχουν διακόψει την πορεία τους. 

«Ο εισβολέας έχει σταματήσει σε απόσταση σχεδόν 70 χιλιομέτρων από τη δεξιά όχθη της πόλης, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη ρίψη πυρών, εκτός από βολές ρουκετών. Η προέλαση έχει ανακοπεί και στην αριστερή όχθη. Οι κύριοι τρόποι επίθεσης έχουν μπλοκαριστεί», είπε σχετικά. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι Ουκρανοί αντεπιτέθηκαν την Πέμπτη, με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο σε προάστια του Κιέβου.



Στο μεταξύ, το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας γνωστοποίησε πως σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης ο Ρώσος αντιστράτηγος Αντρέι Μόρντβιτσεφ, ενώ 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Μικολάεφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 17 στρατηγοί και πολέμαρχοι που έχασε ο Πούτιν

Γερμανία: Η υπόθεση της μάνας που σκότωσε και τα τρία της βρέφη χωρίς να το καταλάβει κανείς

Αλεξάνδρα Τολστόι: Η εγγονή του φημισμένου Ρώσου συγγραφέα «ξεσκεπάζει» τους ολιγάρχες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης