Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες αυτοτραυματίζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες αυτοτραυματίζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, λέει το Κίεβο

Σε ηχητικό που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, Ρώσος στρατιώτης φέρεται να λέει στη μητέρα του ότι αναζητούν ουκρανικά πυρομαχικά για να αυτοτραυματιστούν – Σύμφωνα με το ηχητικό, ήδη το έχουν κάνει 120 στρατιώτες

russian_army
Ρώσοι στρατιώτες φέρεται ότι αναζητούν πυρομαχικά των Ουκρανών, προκειμένου να αυτοπυροβοληθούν στο πόδι και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δείχνει συνομιλία που υπέκλεψαν οι ουκρανικές αρχές.

Το ηχητικό αποκαλύπτει ότι ένας Ρώσος στρατιώτης λέει στη μητέρα του ότι η μονάδα του «θέλει να βρει σφαίρες 7,6, τις ουκρανικές» για να αυτοτραυματιστούν, ενώ υποστήριξε ότι άλλοι «το έχουν κάνει ήδη». Όπως εξήγησε, με τον πυροβολισμό στο πόδι θα τους βάλουν επίδεσμο και θα τους στείλουν στο νοσοκομείο του Μπουντενόφσκ, στη Ρωσία.

Η συνομιλία δημοσιεύτηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, ενώ αναφέρεται ότι 120 άτομα έχουν ήδη σταλεί στο νοσοκομείο με τραύματα και ότι 350 έχουν επιστρέψει σε φέρετρα.

Ο Ρώσος στρατιώτης, του οποίου η ταυτότητα δεν είναι γνωστή, λέει στη μητέρα του ότι η μονάδα του δεν είναι πλέον καλά εξοπλισμένη επειδή «οι Ουκρανοί τα ανατίναξαν όλα» και υποστηρίζει: «αν μας επιτεθούν τώρα, είμαστε νεκροί».

Μεγάλες απώλειες για τις ρωσικές δυνάμεις

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες στην Ουκρανία, ενώ εκτιμάται ότι 14.000-21.000 έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για το 1/5 των 150.000 στρατιωτών που συγκέντρωσε ο Πούτιν στα σύνορα πριν δόσει εντολή για επίθεση πριν 21 ημέρες.

Στην υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, η μητέρα του στρατιώτη τον παρακαλά να γυρίσει σπίτι ασφαλής και αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητήσει από τον στρατό να τον στείλουν πίσω. Ωστόσο ο στρατιώτης λέει ότι οι διοικητές του δεν θα τον στείλουν πίσω στην πατρίδα, προσθέτοντας ότι «άτομα που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν ήδη τους επιβλήθηκε ποινή οκτώ ετών».

Η Ρωσία, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, έχει μεγάλες απώλειες, ενώ εκτιμάται ότι κάποιες μονάδες δεν μπορούν να συνεχίσουν τις μάχες. Ωστόσο, οι βομβαρδισμοί στις πόλεις συνεχίζονται κανονικά, με θύματα πολίτες.



Ειδήσεις σήμερα:

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουν οι Εμπειρογνώμονες τη μείωση των self test στους μαθητές

Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Τουρκία

Νέα «χτυπήματα» στο Τσερνίχιβ, πάνω από 53 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, λένε οι Ουκρανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης