Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Τουρκία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε ο Ερντογάν – Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η δήλωση για μόνιμη κατάπαυση πυρός θα ανοίξει τον δρόμο για μακροπρόθεσμη λύση

erdogan_putin1
Την πρόταση να συναντηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τουρκικό έδαφος επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μια συνάντηση των δύο πολιτικών σε Κωνσταντινούπολη ή Άγκυρα θα επιτρέψει την συναίνεση σε ορισμένα ζητήματα που απαιτούν συνομιλίες σε επίπεδο ηγεσίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε με τον Πούτιν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο έδαφος. Ο Ερντογάν υποστήριξε, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ότι η δήλωση για μόνιμη κατάπαυση πυρός με την Ουκρανία θα ανοίξει τον δρόμο για μακροπρόθεσμη λύση.

Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη παρακολούθησης της ανθρωπιστικής κατάστασης στο έδαφος, με την αποτελεσματική λειτουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Νωρίτερα πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι μια συνάντηση μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι  θα πραγματοποιηθεί μόνο για να σφραγίσει μια συγκεκριμένη συμφωνία.

«Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης εφόσον δεν θα γίνει μόνο για να υπάρξει μια συνάντηση· θα πρέπει να σφραγίσει συγκεκριμένες συμφωνίες τις οποίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους. 




Ειδήσεις σήμερα:

«Το κορίτσι μου παντρεύτηκε τον διάβολο, ήταν άρρωστος», λέει η μητέρα της Ειρήνης από την Τήλο στο protothema.gr


Ο νέος «παράδεισος» για τους Ρώσους ολιγάρχες – Μακριά από πολέμους και κυρώσεις


Ρωσικά πλοία στήνουν κλοιό γύρω από την Οδησσό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης