Εισβολή στην Ουκρανία: Σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Εισβολή στην Ουκρανία: Σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σενάρια υπάρχουν ακόμα και για κοινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, φαίνεται ωστόσο ότι απομακρύνονται - Επικρατέστερη η εκδοχή οι δύο Σύνοδοι να πραγματοποιηθούν σε κοντινές ημερομηνίες

NATO_biden
«Φουντώνουν» τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για μια επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Τα σενάρια αυτά «τροφοδοτεί» έτι περαιτέρω η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως λένε αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, γίνονται συζητήσεις, ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ενώ ακόμη μαίνεται ο πόλεμος. Το ταξίδι του Μπάιντεν θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην Ευρώπη.

Ακόμη, πάντως, δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι, ούτε έχει υπάρξει δημοσίευση κάποιας ημερομηνίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Σύνοδος του ΝΑΤΟ θα λάβει χώρα σε ημερομηνία κοντά σε Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κλείσιμο
Οι αρχικές πληροφορίες, δίχως να έχουν διαψευστεί, ήθελαν να πραγματοποιείται μία κοινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με το ΝΑΤΟ. Αυτή η πιθανότητα δείχνει ωστόσο να απομακρύνεται, εξαιτίας της αδυναμίας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κύπρις ομόλογός του, Νίκος Αναστασιάδης.

Έν τω μεταξύ, έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύνοδος θα έχει χαρακτήρα κατεπείγοντος και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου, με θέμα συζήτησης, φυσικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τον θάνατο 636 αμάχων στην Ουκρανία, παιδιά οι 46 από αυτούς

Παύση στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας για την εκεχειρία, συνεχίζονται αύριο

Ρωσικές δυνάμεις «χτύπησαν» γραμμή υψηλής τάσης στο Τσερνόμπιλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης