Εισβολή στην Ουκρανία: Δραματικές εικόνες από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο - «Οι Ρώσοι είναι Ορκ» λέει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Εισβολή στην Ουκρανία: Δραματικές εικόνες από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο - «Οι Ρώσοι είναι Ορκ» λέει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Οι εικόνες, με πυροσβέστες να απομακρύνουν ηλικιωμένους ανθρώπους και γυναίκες από τα ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων, αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου, καθώς διανύουμε πια την 19η μέρα της ρωσικής εισβολής - Για «σκηνικό Αποκάλυψης» μιλάει ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

oukrania343
Συγκλονιστικές και σοκαριστικές, ταυτόχρονα, είναι οι εικόνες που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά τις δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί από το πρωί της Δευτέρας ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό του Κιέβου.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για «σκηνικό Αποκάλυψης». Εκτός από το Κίεβο, τονίζει ότι τρομακτική είναι η εικόνα και σε Σούμι, Χάρκοβο, Μαριούπολη. Στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση στη Ρωσία, τονίζοντας πως αυτό που φέρνει η Μόσχα είναι ο θάνατος των πολιτών, η καταστροφή των πόλεων, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της ελευθερίας.

Και προσθέτει: «Δεν είναι Σλάβοι. Είναι Ορκ. Αλλά εμείς θα νικήσουμε».



Οι εικόνες, με πυροσβέστες να απομακρύνουν ηλικιωμένους ανθρώπους και γυναίκες με τα κατοικίδιά τους από τα ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων, αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου, καθώς διανύουμε πια την 19η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
kyiv_bombing_4


kyiv_bombing_2


kyiv_bombing_1


kyiv_bombing_5


kyiv_bombing_6


kyiv_bombing_7



Αργά το πρωί της Δευτέρας, όπως έχει γίνει γνωστό, ένας πύραυλος χτύπησε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Κουρενίβκα, ένα προάστιο του Κιέβου, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό και έξι τραυματίες. Τα ξημερώματα, πυρά έπληξαν μια πολυκατοικία εννέα ορόφων στην είσοδο του Κιέβου, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και εννέα τραυματίες.




«Μέσα στην πολυκατοικία υπήρχαν 60 άτομα και το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων. Είμαι σοκαρισμένος, δεν ξέρω τι να πω» ανέφερε σχετικά ο Έλληνας επιχειρηματίας Τάσος Τσιάμης, που έτρεξε να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. «Το χτύπημα έγινε στις 5 το πρωί από πυρά πυροβολικού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πολυκατοικία βρίσκεται στην περιοχή Ομπολόν, στη βόρεια είσοδο του Κιέβου. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε επίσης το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov, στη συνοικία Σβιατοχίν, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, προσθέτει ο δήμος της πόλης, χωρίς να διευκρινίζει αν επλήγη το εργοστάσιο.


Bομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο



Bομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο 2


Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τον θάνατο 636 αμάχων στην Ουκρανία, παιδιά οι 46 από αυτούς

Παύση στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας για την εκεχειρία, συνεχίζονται αύριο

Ρωσικές δυνάμεις «χτύπησαν» γραμμή υψηλής τάσης στο Τσερνόμπιλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης