Βασίλισσα Ελισάβετ: Αρνείται να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο - Θα απουσιάσει από εκδήλωση στο Ουέστμινστερ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αρνείται να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο - Θα απουσιάσει από εκδήλωση στο Ουέστμινστερ

Η μονάρχης δεν μπορεί πλέον να απολαύσει τις βόλτες της στον προαύλιο χώρο του Κάστρου του Ουίνδσορ - Φοβάται πως δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να σταθεί όρθια

elisavet
Tι συμβαίνει με τη Βασίλισσα Ελισάβετ; Η 95χρονη μονάρχης είναι τόσο αδύναμη που δεν μπορεί πλέον να περπατήσει και να βγάλει βόλτα τα αγαπημένα της σκυλιά. Κι αυτό μάλιστα συμβαίνει τους τελευταίους έξι μήνες.

Θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιήσει μπαστούνι για να είναι παρούσα στην αυριανή εκδήλωση της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμίνστερ, αλλά τελικά , όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα την αντικατστήσει ο πρίγκιπας Κάρολος.
Πιθανότατα, η μονάρχης είναι τόσο εξαντλημένη που οι γιατροί της συνέστησαν να αποφύγει τις μετακινήσεις.

Για το μνημόσυνο όμως του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, στις 29 Μαρτίου, στόχος της είναι να καταφέρει να παραστεί εφόσον φέρεται να αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι.«Η Αυτού Μεγαλειότητα ελπίζει να μπορέσει να παρευρεθεί στο μνημόσυνο με το μπαστούνι της στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στις 29 Μαρτίου», όπως γράφει η εφημερίδα Mirror.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun», η μονάρχης δεν μπορεί πλέον να απολαύσει τις βόλτες της στον προαύλιο χώρο του Κάστρου του Ουίνδσορ. Το γεγονός μάλιστα ότι μπορεί να μην καταφέρει ποτέ ξανά να σταθεί όρθια, της προκαλεί φόβο.

Στην αυριανή εκδήλωση της Κοινοπολιτείας, θα παραστεί ο γιος της και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, η οποία ωστόσο, δεν αναφέρει τον λόγο για τον οποίο η Ελισάβετ θα απουσιάσει από την εκδήλωση. Αυτή θα ήταν η πρώτη της εμφάνιση σε δημόσιο γεγονός μετά την ασθένειά της από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του του Sky News, αρμόδια για τα ζητήματα του παλατιού, Ριάνον Μιλς, η απόφαση να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση η Βασίλισσα Ελισάβετ σχετίζεται με τη δυνατότητα της βασίλισσας να ταξιδέψει και να παραστεί στην τελετή.
Κλείσιμο
«Η απόφαση δεν σχετίζεται με κάποια ασθένεια», πρόσθεσε η Mills σε ανάρτησή της στο Twitter, αλλά φυσικά δόθηκε εκ νέου αφορμή να «φουντώσουν» οι φήμες.

Μετά το θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου ,τον περασμένο Απρίλιο, η Βασίλισσα άρχισε να αφιερώνει πολύ χρόνο στα κατοικίδιά της, ράτσας κόργκι. Σε όλη της τη ζωή έχει φροντίσει τουλάχιστον 30 σκυλιά.

Την τελευταία φορά που έβγαλε βόλτα τα αγαπημένα της κατοικίδια, ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, αφότου νοσηλεύτηκε για μία ημέρα εξαιτίας της κόπωσης που αισθανόταν. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με Covid με τους γιατρούς του Μπάκιγχαμ να επισημαίνουν ότι έχει μέτρια συμπτώματα κι ότι υποβάλλεται στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.  Πλέον, οι βοηθοί της έχουν αναλάβει να βγάζουν για την καθημερινή τους βόλτα τα λατρευτά της σκυλιά.

Όπως αναφέρει πηγή στην βρετανική εφημερίδα «The Sun», «Η Βασίλισσα δεν είναι πολύ καλά.  «Όταν έχει στρες η Βασίλισσα συνήθως στρέφεται στα αγαπημένα της σκυλιά και μάλιστα από τότε που απεβίωσε ο σύζυγός της , τα έβγαζε έξω σχεδόν κάθε μέρα». «Τα σκυλιά είναι μια μεγάλη παρηγοριά για τη Βασίλισσα, επομένως είναι κρίμα που δεν μπορεί να τα βγάλει βόλτα ».

Επιπλέον, η 95χρονη μονάρχης δεν θα έχει τη χαρά να γνωρίσει την δισέγγονή της , Λιλιμπέτ, κόρη του ζεύγους Σάσσεξ καθώς , όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναμένεται να παραστεί στο μνημόσυνο του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, στις 29 Μαρτίου.
Οι ειδήσεις σήμερα

Κουρδιστάν: Δώδεκα πύραυλοι έπεσαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ

Πόλεμος στην Ουκρανία - «Σφίγγει» η ρωσική λαβίδα στο Κίεβο, «σφυροκόπημα» στη Μαριούπολη - Ζελένσκι: Αν θέλετε την πρωτεύουσά μας, θα πρέπει να την ισοπεδώσετε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεύμα με τον Ερντογάν στον Βόσπορο με μήνυμα να πέσουν οι τόνοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης