Επεισοδιακή ήταν σήμερα το πρωί η άφιξη του υποψήφιου για την γαλλική προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ στην πόλη Μοζάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο υποψήφιος με το κόμμα «Reconquest!» (Ανακατάληψη) έφαγε ένα αυγό στο κεφάλι και, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, του το πέταξε για να τον... καλωσορίσει ένας μεσήλικας άνδρας.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», οι άνδρες ασφαλείας που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον Ζεμούρ απομάκρυναν τον άνδρα.
«Βλέπουμε από ποια πλευρά έρχεται η βία, υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποστηρίζουν τη δημοκρατική συζήτηση», δήλωσε ο εθνικιστής και πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας Le Figaro κατά την είσοδό του στο δημαρχείο της πόλης.
Τον Ζεμούρ υποδέχτηκε ο δήμαρχος της Μοζάκ, Ρομέν Λοπέζ, που ανήκει στο κόμμα της σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν «Εθνική Συσπείρωση» (RN).
Το βίντεο με το αυγό να πέφτει στον Ζεμούρ κάνει το γύρο του Διαδικτύου, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.
Κλείσιμο
Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 59% των ψήφων στο δεύτερο γύρο νικώντας την Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα «Les Echos».
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Μακρόν αναμένεται να αποσπάσει το 30% των ψήφων.
Ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 17%, η υποψήφια της Δεξιάς, Βαλερί Πεκρές με 12%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 12% όπως και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».