Eρίκ Ζεμούρ: O υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξίας ονειρεύεται να γίνει ένας νέος... Μπόρις Τζόνσον

Eρίκ Ζεμούρ: O υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξίας ονειρεύεται να γίνει ένας νέος... Μπόρις Τζόνσον

Ο εθνικιστής υποψήφιος για την προεδρία δηλώνει ότι νιώθει πιο κοντά στον Βρετανό πρωθυπουργό, από πνευματικής και πολιτιστικής πλευράς - «Είναι Ευρωπαίος σαν εμένα, αλλά Άγγλος» τονίζει

zemour
Αν και πολλοί τον συγκρίνουν με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Γάλλος εθνικιστής Ερίκ Ζεμούρ, υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας  νιώθει ότι είναι πιο κοντά με έναν άλλον ηγέτη: τόσο από πνευματικής όσο και από πολιτιστικής πλευράς.

Απ΄όλους τους λαικιστές ηγέτες, ο Ερίκ Ζεμούρ θεωρεί ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Συντηρητικό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας «Le Figaro», σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «France Inter», κλήθηκε σήμερα να αποκαλύψει το όνομα του ηγέτη στον οποίο θα οποίο θα ήθελε να μοιάσει.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει για πρότυπό του τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, έκπληκτος ο Ζεμούρ απάντησε στον Γάλλο δημοσιογράφο:

«Δεν αναφέρατε τον Μπόρις Τζόνσον και εκπλήσσομαι γιατί είναι αναμφίβολα ο ηγέτης που νιώθω ότι είμαι πιο κοντά, από πολιτιστικής και πνευματικής πλευράς... και είναι προφανώς Ευρωπαίος σαν εμένα, αλλά Άγγλος», τόνισε ο Ερίκ Ζεμούρ, το «κόκκινο πανί» για τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Ο Ερίκ Ζεμούρ υποστήριξε επίσης ότι με τον Τζόνσον έχουν πολλά κοινά. Όπως ότι και οι δύο είναι πρώην δημοσιογράφοι, κι ότι έχουν γράψει βιβλία Ιστορίας - ο Ζεμούρ για τον Ντε Γκωλ και το Ναπολέοντα και ο Τζόνσον για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Πριν από ένα χρόνο, όταν ο Γάλλος εθνικιστής επισκέφθηκε το Λονδίνο για να προωθήσει το βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «La France n’a pas dit son dernier mot» (η Γαλλία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη», δεν συνάντησε τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Τότε, οι συνεργάτες του είχαν δηλώσει ότι «υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των συμβούλων του και των μελών του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου».

Οι δηλώσεις του Ζεμούρ έρχονται καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου με τους δημοσκόπους να διερωτώνται για το πρόσωπο που θα κονταροχτυπηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Κλείσιμο
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ipsos» δείχνει ότι ο Ερίκ Ζεμούρ και η υποψήφια του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού», (Rassemblement National), Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνουν ποσοστό 14% ισοψηφώντας στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Εμανουέλ Μακρόν έρχεται πρώτος και η υποψήφια της Κεντροδεξιάς, (Les Républicains), Βαλερί Πεκρές, δεύτερη.

Ωστόσο, δημοσκόπηση του Ifop δείχνει ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών ισοψηφούν στη δεύτερη θέση Πεκρές, Ζεμούρ και Λεπέν.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις ποινές για την οπαδική βία

«Χαλάει» ο καιρός από σήμερα με συννεφιά και βροχές σε όλη τη χώρα - Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Έως και 7 χρόνια στην ουρά για την επικουρική σύνταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης