H Mόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το πρωί της Τρίτης σε πέντε πόλεις της Ουκρανίας

H Mόσχα ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το πρωί της Τρίτης σε πέντε πόλεις της Ουκρανίας

Η κατάπαυση του πυρός θα ισχύσει από τις 09:00 ώρα Ελλάδας και Ουκρανίας για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων σε Κίεβο,  Σούμι,  Χαρκίβ,  Τσερνίχιφ και Μαριούπολη  - Οι Ρώσοι εντείνουν τους βομβαρδισμούς, αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι υποστηρίζει το Πεντάγωνο

25402406
Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε κατάπαυση του πυρός σε πολλές ουκρανικές πόλεις, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9 το πρωί αύριο Τρίτη (ώρα Ελλάδας) ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου» ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο αλλά και από τις πόλεις Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Την ανακοίνωση αυτή επικαλούνται πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν σήμερα από μια ρωσική αεροπορική επιδρομή που έπληξε τους στρατώνες τους στη νότια πόλη Μικολάγιφ ενώ κοιμόντουσαν.

Την είδηση μετέφερε ο  τοπικός περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ ο οποίος ανέφερε ότι ρωσικά άρματα μάχης πυροβολούσαν στο αεροδρόμιο στην πόλη.

Μετά την λήξη των συνομιλιών μεταξύ των διαπραγματευτών Ρωσίας και Ουκρανίας εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί στα μέτωπα από τις ρωσικές δυνάμεις.


Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι εντείνουν τους βομβαρδισμούς, αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί από μεγαλύτερες αποστάσεις σε ουκρανικούς στόχους αυξάνουν τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται και τις ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε σήμερα το Πεντάγωνο, χωρίς να αναφέρει ότι οι απώλειες αμάχων είναι σκόπιμες.



«Περισσότεροι άμαχοι σκοτώνονται και τραυματίζονται... και ο Πούτιν έχει ακόμα επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, καλώντας τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει την εισβολή του στην Ουκρανία.



Παράλληλα είπε πως το Πεντάγωνο δεν εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βόρεια και βορειοανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την πόλη Χερσώνα και προσπαθούσαν να περικυκλώσουν τη Μαριούπολη, αλλά δεν την έχουν θέσει ακόμη υπό τον έλεγχο τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός και ο αδερφός της μικρής Πωλίνας που σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς τους από Ρώσους σαμποτέρ

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ομολόγησε το τετραπλό φονικό ο 61χρονος - Σκότωσε την οικογένεια για λίγα ενοίκια!

Απαγωγή Κυπαρίσση: Οργανωμένοι και διαβασμένοι οι απαγωγείς - Σε ποια λάθη εστιάζει η ΕΛΑΣ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης