Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοσιογράφος λυγίζει μπροστά στον Τζόνσον, όταν ζητά «να προστατευτεί ο ουρανός της Ουκρανίας»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοσιογράφος λυγίζει μπροστά στον Τζόνσον, όταν ζητά «να προστατευτεί ο ουρανός της Ουκρανίας»

Με δάκρυα στα μάτια απηύθυνε δραματική έκκληση στον Βρετανό πρωθυπουργό, καθώς παιδιά και γυναικόπαιδα δέχονται πυρά - «Φοβάστε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτός έχει ήδη ξεκινήσει» ανέφερε η Ντάρια Καλενιούκ

mporis
Την οργή της εξέφρασε με δάκρυα στα μάτια απευθυνόμενη στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον  μία Ουκρανή δημοσιογράφος ζητώντάς του να επιβάλει μαζί με άλλους ηγέτες της Δύσης μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον ουρανό της χώρας της επειδή «Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει».

Από την Πολωνία όπου βρίσκεται σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί «βάρβαρες» τακτικές εναντίον Ουκρανών αμάχων και ζήτησε ακόμα σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, η Ουκρανή δημοσιογράφος, Ντάρια Καλενιούκ , άρχισε να επικρίνει δριμύτατα τον Βρετανό πρωθυπουργό για την αποτυχία της Δύσης, όπως είπε, να προστατεύσει τον λαό της Ουκρανίας από τον «βάρβαρο» Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι φοβάται να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό κι ότι τα γυναικόπαιδα δέχονται πυρά, επειδή το ΝΑΤΟ δεν επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

«Δεν έρχεστε στο Κίεβο πρωθυπουργέ... γιατί φοβάστε», είπε η Ντάρια προσθέτοντας ότι μπορεί το ΝΑΤΟ να ήθελε να αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτός έχει «ήδη ξεκινήσει».

'Ukrainian children are taking the hit': Boris Johnson faces tearful plea from Ukrainian activist


Για δευτερόλεπτα, επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή, με τον Τζόνσον να την κοιτά στα μάτια. Κι όταν αποφάσισε να της απαντήσει, της είπε ότι έκανε ότι είναι εφικτό κι ότι «δεν μπορεί να προσποιηθεί» ότι η Δύση θα παρέμβει στρατιωτικά.

Για την Ουκρανή δημοσιογράφο, που είναι εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών του Κέντρου Δράσης κατά της Διαφθοράς, «δεν είναι αρκετά» αυτά που κάνουν για τους Ουκρανούς ο Βρετανός πρωθυπουργός και η Δύση.

Κλείσιμο
Η ίδια όπως είπε, εγκατέλειψε πρόσφατα τα ουκρανικά σύνορα επισημαίνοντας ότι η οικογένειά και οι φίλοι της βρίσκονται ακόμα εκεί.

«Ο λαός της Ουκρανίας ζητά απεγνωσμένα το δικαίωμα της προστασίας του ουρανού του, ζητάμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Ποια είναι η εναλλακτική λύση για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων; Το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένο να αμυνθεί, γιατί το ΝΑΤΟ φοβάται τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτός έχει ήδη ξεκινήσει και τα παιδιά της Ουκρανίας είναι αυτά που δέχονται ρωσικά πυρά. Μιλάτε για περισσότερες κυρώσεις, Πρωθυπουργέ, αλλά ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν έχει τιμωρηθεί, είναι στο Λονδίνο, τα παιδιά του δεν είναι στους βομβαρδισμούς, τα παιδιά του βρίσκονται στο Λονδίνο. Τα παιδιά του Πούτιν βρίσκονται στην Ολλανδία, στη Γερμανία, σε επαύλεις», πρόσθεσε η Ντάρια μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τρομακτική ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων φτάνει στο Κίεβο

Κάτοικοι στο Χάρκοβο στέκονται μπροστά σε ρωσικά άρματα και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης