Εισβολή στην Ουκρανία - Τσαβούσογλου: «Γιατί δεν στηρίξαμε την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης»

Εισβολή στην Ουκρανία - Τσαβούσογλου: «Γιατί δεν στηρίξαμε την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης»

Μιλώντας στο CNN Turk o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε με… τα πόδια και στις δύο βάρκες, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές

cavusoglu
Μιλώντας στο CNN Turk o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε απάντηση για την απόφαση της Άγκυρας να μην στηρίξει την αποβολή της Ρωσίας από Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Εν προκειμένω υπήρχαν δύο επιλογές. Η άμεση αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας ή η είσοδος σε μια διαδικασία διαλόγου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει είσοδος σε μια διαδικασία εντατικού διαλόγου με την Ρωσία και αν δεν υπήρχε αποτέλεσμα από αυτό τότε να γινόταν ο τερματισμός της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εμείς το κάναμε αυτό γιατί πάντοτε είμαστε υπέρ του διαλόγου και δεν θέλαμε να διακοπεί» δήλωσε.

cavusoglu_cnn


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι ισχυρισμοί πως η χώρα του δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν αληθεύουν. «Είπαμε πως δεν δεχόμαστε τις επιθέσεις της Ρωσίας. Αλλά η θέση μας δεν είναι μονόπλευρη. Η θέση της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Στόχος μας είναι να είμαστε υπέρ του διαλόγου» δήλωσε. Αναφερόμενος στη Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία μέχρι στιγμής εφαρμόζει κατά γράμμα τα όσα προβλέπονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιογράφος «προπαγανδιστής» του Πούτιν έγινε έξαλλος γιατί έχασε τη βίλα του στην Ιταλία λόγω των κυρώσεων

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ο «αόρατος» ολιγάρχης που πούλαγε κούκλες και έγινε ο «ταμίας» του Πούτιν

Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις ρωσικές πτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης