Εισβολή στην Ουκρανία: «Αποσυνδέστε τη Ρωσία από το SWIFT» ζητά ο Μπόρις Τζόνσον

Εισβολή στην Ουκρανία: «Αποσυνδέστε τη Ρωσία από το SWIFT» ζητά ο Μπόρις Τζόνσον

«Ζήτημα ημερών» μοιάζει να είναι η αποσύνδεση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, καθώς Γερμανία και Ουγγαρία δείχνουν να έχουν αλλάξει στάση

johnson_1
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον  ζήτησε να αποσυνδεθεί άμεα η Ρωσία από το σύστημα SWIFT, την υπηρεσία που διευκολύνει τις πληρωμές μεταξύ 11.000 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε 200 χώρες, σε μια πράξη υποστήριξης προς την Ουκρανία.

«Ζητούμε να τερματιστεί η ρωσική ανάμειξη στο SWIFT», ανέφερε ενημέρωση της βρετανικής κυβέρνησης για την Ουκρανία την οποία ο Τζόνσον «ανέβασε» στο Twitter το Σάββατο.



Νωρίτερα το Σάββατο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους Ουκρανούς, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι η πλειοψηφία των μελών της ΕΕ υποστηρίζει τώρα την επιβολή της νέας κύρωσης, αλλά κάλεσε τη Γερμανία και την Ουγγαρία να κάνουν το ίδιο. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως κι αυτές οι δυο χώρες παρουσιάζουν μεταστροφή στη στάση τους και η αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT είναι «ζήτημα ημερών».

Κλείσιμο
Η απομάκρυνση της Ρωσίας από το SWIFT θα καθιστούσε πολύ πιο δύσκολο για τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα να στείλουν χρήματα μέσα ή έξω από τη χώρα, προκαλώντας πλήγμα στις ρωσικές εταιρείες και τους ξένους πελάτες τους - ιδιαίτερα στους αγοραστές εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δολάρια ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Daily Mail: Οφείλεται σε long Covid η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία;

«Αδύναμος κρίκος» οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά το «πολεμικό σοκ» στην Ουκρανία - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης