Δραματικό μήνυμα Τζόνσον σε Ουκρανούς και Ρώσους: Σταματήστε τον πόλεμο

Δραματικό μήνυμα Τζόνσον σε Ουκρανούς και Ρώσους: Σταματήστε τον πόλεμο

«Χαιρετίζουμε τη γενναιότητα της ουκρανικής κυβέρνησης, του στρατού και των ανθρώπων», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός - «Οι ενέργειες του Πούτιν οδηγούν τη Ρωσία στην απομόνωση», πρόσθεσε - «Δεν θα σταματήσουμε να προκαλούμε οικονομικό πόνο στο Κρεμλίνο μέχρι να αποκατασταθεί η ουκρανική κυριαρχία», δήλωσε  η   υπουργός Εξωτερικών  της Βρετανίας

boris1
Μήνυμα σε δραματικούς τόνους προς τις ηγεσίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε και από τις δύο πλευρές να «σταματήσουν τον πόλεμο» και πρόσθεσε ότι αυτή η σύγκρουση δεν γίνεται για τους πολίτες των δύο χωρών.

«Δεν νομίζω πως αυτός ο πόλεμος γίνεται στο όνομά σας», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον λαό της Ρωσίας.



«Οι εικόνες και όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν απέχουν πολύ από την τραγωδία. Γενναίοι νεαροί και πολίτες κάθε ηλικίας πλήττονται, ενώ τα τανκς διασχίζουν τις πόλεις και οι πύραυλοι πέφτουν σαν βροχή από τον ουρανό. Έχει περάσει μία γενιά ή και παραπάνω που η Ευρώπη δεν έχει ζήσει τέτοια αιματοχυσία. Ευχόμαστε να μην το ξαναδούμε», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Οι άνθρωποι στη Βρετανία στέκονται στο πλευρό των Ουκρανών αδερφών μας, μπροστά στην αδικαιολόγητη επίθεση στην πατρίδα τους. Χαιρετίζουμε τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό της κυβέρνησης, του στρατού και των ανθρώπων».

Καταλήγοντας ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Οι ενέργειες του Πούτιν οδηγούν τη Ρωσία στην απομόνωση».

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είπε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει τις κυρώσεις κατά του προέδρου Πούτιν και του κ. Λαβρόφ «ως απάντηση στην παράνομη και απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Δεν θα σταματήσουμε να προκαλούμε οικονομικό πόνο στο Κρεμλίνο μέχρι να αποκατασταθεί η ουκρανική κυριαρχία», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα έως 210 ευρώ για 15 μήνες θα λαμβάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά που πτωχεύουν

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε αντιπροσωπεία στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης