Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην αντεπίθεση το Κίεβο προκαλεί απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην αντεπίθεση το Κίεβο προκαλεί απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταρρίψει πέντε ρωσικά ελικόπτερα, έχουν καταστρέψει δεκάδες άρματα μάχης και αιχμαλώτισαν δεκάδες στρατιώτες – Μαίνονται οι συγκρούσεις πάνω από την Ουκρανία 

oukrania_stratos2
Απώλειες στον ρωσικό στρατό πέτυχε ο ουκρανικός στρατός που από σήμερα το πρωί, οπότε και ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή, έχει καταρρίψει πέντε ρωσικά ελικόπτερα, κατέστρεψε δεκάδες τανκς και συνέλαβε δεκάδες στρατιώτες.

Ο ουκρανικός στρατός είναι δυσανάλογα κατώτερος από τον ρωσικό. Το σύστημα αεράμυνας και η αεροπορία χρονολογούνται από τη Σοβιετική εποχή. Ωστόσο, σήμερα τέθηκε σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στείλουν στρατεύματα και έχουν αναπτύξει δυνάμεις στη Ρουμανία.

Ο στρατός του Κιέβου είναι πολύ κατώτερος από τον ρωσικό ομόλογό του με σύστημα αεράμυνας και αεροπορία που χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή.

Μέχρι το απόγευμα, οι μάχες συνεχίζονταν στο Κίεβο, κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τη Λευκορωσία, στο Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ, στα ανατολικά και γύρω από τη Χερσώνα και τις πόλεις – λιμάνια της Οδησσού και της Μαριούπολης στα Νότια.

Οι πιθανότητες να κερδίσει τον πόλεμο η Ουκρανία είναι μηδαμινές. Ωστόσο το Κίεβο έχει καταφέρει να προκαλέσει απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα.

Αναλυτικά οι απώλειες που έχουν προκαλέσει οι ουκρανικές δυνάμεις

Ελικόπτερα

Κλείσιμο
Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν έως και τέσσερα ρωσικά ελικόπτερα KA-52 Alligator κατά τη διάρκεια μάχης για την αεροπορική βάση Gostomel. Ένα πέμπτο ρωσικό ελικόπτερο αναγκάστηκε σε προσγείωση στο πεδίο, εν μέσω σφοδρών πυρών.

Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου 20 ρωσικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Κίεβο. Οι ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν τον εναέριο χώρο, καθώς τα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από την πόλη καταρρίπτοντας τα ρωσικά ελικόπτερα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν επίσης ότι κατέρριψαν έξι ρωσικά αεροπλάνα στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Ντονμπάς, ενώ ένα άλλο αεροπλάνο φαινόταν να πέφτει από τον ουρανό κοντά στην πρωτεύουσα.


Russian helicopter reportedly shot down near Kiev, Ukraine


Τανκς

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν σήμερα δεκάδες τανκς της Ρωσίας κατά μήκος των ανατολικών και βόρειων συνόρων. Οι ουκρανικές δυνάμεις πρόβαλαν σκληρή αντίσταση γύρω από το Χάρκοβο, με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά τανκς και τεθωρακισμένα να καταστραφούν, ενώ υπήρξαν και ανθρώπινες απώλειες.

Το πρωί καταλήφθηκε και άλλο ένα μαχητικό όχημα BMP, ενώ αιχμαλωτίστηκαν τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες στην ίδια περιοχή.

Ukraine War   Russian BMP ON FIRE


Το μεσημέρι, ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι διέλυψε πέντε τεθωρακισμένα μεταφορικά οχήματα κι ένα αυτοκίνητο, στο συνοριακό σημείο Βιστούποβιτς- Ρούντνια μεταξύ Ουκρανίας και Λευκορωσίας.

Άλλα 15 άρματα μάχης T-72 καταστράφηκαν από ουκρανικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν αμερικανικό αντιαρματικό πύραυλο.

oukrania_stratos3


Στρατιώτες

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τις Ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν οι αρχές. Δύο απ’ αυτούς που πιστεύεται ότι είναι ο Ραφίκ Ραχμανκούλοφ και ο Μγκομντ Μκγόμντοφ, αιχμαλωτίστηκαν μαζί με όπλα και μαχαίρια έξω από το Χάρκοβο, στα ανατοικά της χώρας.


oukrania_stratos


Επιπλέον τέσσερις ρώσοι στρατιώτες που επέβαιναν στο όχημα BMP αιχμαλωτίστηκαν κοντά στη Λουχάνσκ.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι Ουκρανία αιχμαλώτισε στο Κεμέροβο μια μοίρα της 74ης ταξιαρχίας, τα μέλη της οποίας θεωρούνται πληροφοριοδότες του ρωσικού στρατού, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η φωτογραφία Ρώσου υπαξιωματικού που κατονομάζεται ως Κονσταντίν Μπουγνίτσεβ, που θεωρείται ως επικεφαλής της μοίρας.

Αργότερα, μέλη της Ουκρανίας φέρονται ότι αιχμαλώτισαν στρατιώτες από την αυτονομισθείσα περιοχή του Λουχάνσκ.

Αν και επισήμως δεν υπάρχει απολογισμός νεκρών, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο, περίπου 50 Ρώσοι είναι νεκροί.
kemerovo_host



Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι


Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο



Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης