Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουάλας και ο Ρώσος στρατηγός Κονασένκοφ τσακώνονται για το ποιος νίκησε στον... Κριμαϊκό πόλεμο του 1853

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουάλας και ο Ρώσος στρατηγός Κονασένκοφ τσακώνονται για το ποιος νίκησε στον... Κριμαϊκό πόλεμο του 1853

«Κλωτσήσαμε τα οπίσθια του Τσάρου Νικόλαου και μπορούμε να το κάνουμε ξανά», ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να του απαντά πως «συνιστούμε στους Βρετανούς στρατιωτικούς να μελετάνε όχι μόνο τη ρωσική γεωγραφία, αλλά και Ιστορία»

010_ARP07111_009335c
Την ώρα που η κατάσταση με την ουκρανική κρίση βρίσκεται στα «κόκκινα» ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας και ο Ρώσος στρατηγός και εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τσακώνονται για το ποιος νίκησε στον πόλεμο της Κριμαίας το 1853.

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Μπεν Γουάλας, ο οποίος αναφερόμενος στο τάγμα «Σκωτσέζοι Φρουροί», ανέφερε πως τότε «κλωτσήσαμε τα οπίσθια του Τσάρου Νικόλαου και μπορούμε να το κάνουμε ξανά».  Η ρωσική πλευρά δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο Γουάλας. Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ υπενθύμισε ότι στρατός της ρωσικής αυτοκρατορίας δεν ηττήθηκε από το 93ο τάγμα των Σκωτσέζων στη μάχη του Μπαλακλάβα που πραγματοποιήθηκε το 1854.

«Το μόνο ηρωικό επίτευγμα που έκανε αυτό το τάγμα ήταν ότι δεν υποχώρησε όταν επιτέθηκε το ρωσικό ιππικό, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Υπέστησαν μεγάλες απώλειες, αλλά δεν νίκησαν ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη μάχη σημειώθηκε η «θρυλική καταστροφή ενός ολόκληρου αγγλικού τάγματος ιππικού, μέσα σε μόλις 20 λεπτά, από το ρωσικό πυροβολικό», πρόσθεσε ο κ. Κονασένκοφ.

«Συνιστούμε στους Βρετανούς στρατιωτικούς να μελετάνε όχι μόνο τη ρωσική γεωγραφία, αλλά και Ιστορία», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 


Ειδήσεις σήμερα:

Η θεία των παιδιών στην Πάτρα ξεσπά - «Λογικό να μπερδέψουμε την ώρα...», λέει για τον θάνατο του βρέφους

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τεθούν σήμερα σε ισχύ, σύμφωνα με διπλωμάτη

Γυναίκα παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τρένο στο Κρυονέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης