Κρίση στην Ουκρανία: Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τεθούν σήμερα σε ισχύ

Κρίση στην Ουκρανία: Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τεθούν σήμερα σε ισχύ

Στον πρώτο γύρο κυρώσεων, η Ευρώπη επέλεξε να μην συμπεριλάβει τον Βλαντίμιρ Πούτιν – Στη λίστα περιλαμβάνονται 351 βουλευτές της Κρατικής Δούμας και 27 άτομα και οργανισμοί

komision
Σήμερα αναμένεται ότι θα τεθεί σε ισχύ το πρώτο πακέτο κυρώσεων που αποφάσισε να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Οι κυρώσεις θα αφορούν περισσότερους πολιτικούς, ενώ θα απαγορεύουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

Στον πρώτο γύρο κυρώσεων, επελέγη να μην συμπεριληφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Αντίθετα, αποφασίστηκε το πάγωμα τυχόν περιουσιακών στοιχείων που έχουν βουλευτές της Κάτω Βουλής της Ρωσίας, που υπερψήφισαν την αναγνώριση των περιοχών, όπως και να τους απαγορεύσουν ταξίδια στις χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Χθες, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε ότι στη λίστα περιλαμβάνονται 351 βουλευτές της Δούμας και 27 άτομα και οργανισμοί.

Τράπεζες που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση αυτονομιστικών ενεργειών στην ανατολική Ουκρανία επίσης θα μπουν στο στόχαστρο των κυρώσεων και οι δύο αποσχισθείσες περιοχές θα εξαιρεθούν από την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις, οι οποίες χθες, Τετάρτη, εγκρίθηκαν επί της αρχής από τους ΥΠΕΞ και επικυρώθηκαν από τους πρεσβευτές σήμερα το πρωί, χρειάζεται ακόμη να λάβουν επίσημη έγκριση από τους υπουργούς Εξωτερικών.

Αυτό συνήθως είναι μια τυπική διαδικασία και οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ μόλις δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο 36 ηλικιωμένων σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι


Η ουκρανική κρίση αφορά όλους μας - Καμία αλλαγή συνόρων με τη βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, λέει ο Μητσοτάκης από Ρουμανία


Όταν η Τζούλια Γκάρνερ από το «Inventing Anna» συνάντησε στις φυλακές την απατεώνισσα Άννα Σόροκιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης