Κρίση στην Ουκρανία: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στο στόχαστρο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κρίση στην Ουκρανία: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στο στόχαστρο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο επονομαζόμενος από τα μαθητικά του χρόνια «Σατανάς» ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Άμυνας το 2012 - Θεωρείται «καθαρός» και αρνείται ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες

σοιγκου
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού, ηγέτες της κρατικής «προπαγάνδας», καθώς και πάνω από 300 μέλη της ρωσικής Δούμας, αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο των κυρώσεων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», η δέσμη των μέτρων, τα οποία φέρουν την υπογραφή των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, είναι αυστηρότερα από τις κυρώσεις που ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Βρετανία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απαγόρευση παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (έκδοση ομολόγων και άλλων χρεογράφων, επενδυτικές υπηρεσίες) από ευρωπαϊκή εταιρεία στη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική κεντρική τράπεζα και το πάγωμα κάθε οικονομικής και εμπορικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αποσχισθεισών περιοχών.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού

Ο Ρώσος στρατηγός και υπουργός Αμυνας της Ρωσίας είναι προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν. Κατάγεται από τη Δημοκρατία Τουβά, η οποία ανήκε έως το 1911 στην Κίνα και προσαρτήθηκε στη Ρωσία μόλις το 1944, έχοντας στο ενδιάμεσο υπάρξει ως ανεξάρτητη Λαϊκή Δημοκρατία, που αναγνωριζόταν όμως μόνο από τη Σοβιετική Ένωση και την Μογγολία.

Εν μέσω πανδημίας, ο Σοϊγκού έκανε και το λογοτεχνικό του ντεμπούτο, εκδίδοντας πέρυσι το φθινόπωρο το βιβλίο αυτοβιογραφικών διηγήσεων «Για το χθες».

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τις επιδόσεις του στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, μια ημι-στρατιωτική υπηρεσία επιφορτισμένη με καθήκοντα διάσωσης, την οποία έστησε ο ίδιος και ηγήθηκε για περίπου 22 χρόνια.

Το 2012 ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Άμυνας με τον Πούτιν να τρίβει τα... χέρια του, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξελίχθηκαν σε βασικό μέσο άσκησης της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, με τη Ρωσία να τις χρησιμοποιεί αποτελεσματικά για την επίτευξη των στόχων της και την επίδειξη ισχύος στην Ουκρανία, με την προσάρτηση της Κριμαίας.

Το παρατσούκλι του στα μαθητικά του χρόνια ήταν «Σατανάς», καθώς ήταν γνωστός για τους καυγάδες του.

Θεωρείται αξιόπιστος και δημοφιλής πολιτικός στη Ρωσία και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι θεωρείται «καθαρός», ενώ εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Η θεία των παιδιών στην Πάτρα ξεσπά - «Λογικό να μπερδέψουμε την ώρα...», λέει για τον θάνατο του βρέφους

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τεθούν σήμερα σε ισχύ, σύμφωνα με διπλωμάτη

Γυναίκα παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τρένο στο Κρυονέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης