Η ΕΕ καταδικάζει τον βομβαρδισμό νηπιαγωγείου στην Ουκρανία

Η ΕΕ καταδικάζει τον βομβαρδισμό νηπιαγωγείου στην Ουκρανία

Αδιάκριτοι βομβαρδισμοί μη στρατιωτικών υποδομών είναι εντελώς απαράδεκτοι ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ και επαίνεσε την Ουκρανία για τη συνεχιζόμενη αυτοσυγκράτηση της

borel
Την καταδίκη της ΕΕ για τον αναφερόμενο βομβαρδισμό νηπιαγωγείου στην Ουκρανία εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Τέτοιοι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί μη στρατιωτικών υποδομών είναι εντελώς απαράδεκτοι και αντιπροσωπεύουν σαφή παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών του Μινσκ» αναφέρει ο κ. Μπορέλ.

Προσέθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί για άμεσο τερματισμό της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της βίας και επαινεί την Ουκρανία για τη συνεχιζόμενη αυτοσυγκράτηση της».

Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση, στεκόμαστε ενωμένοι στην ακλόνητη υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της».

Το περιστατικό στην επαρχία Λουχάνσκ 

Κλείσιμο
Ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά ότι έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Παράλληλα παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, δήλωσε διπλωματική πηγή.

nipiagogeio


Νωρίτερα οι αντάρτες είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

nipiagogio_2


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι για την Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα» στην ενέργεια

«Λασποβροχές» και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές - Με ποια μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης