Ουκρανικό: Για περισσότερη από μια ώρα μίλησαν στο τηλέφωνο Πούτιν - Μακρόν

Ουκρανικό: Για περισσότερη από μια ώρα μίλησαν στο τηλέφωνο Πούτιν - Μακρόν

Η επικοινωνία των δύο ηγετών γίνεται προκειμένου να επιχειρήσουν να αποκλιμακώσουν την ένταση στη ρωσο-ουκρανική κρίση  - Οι Αμερικανοί προειδοποιούν ότι μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή είναι ζήτημα ημερών - Να μην σπέρνουν τον πανικό ζητά το Κίεβο - Διαψεύδει η Μόσχα, πρόκειται για αμερικανική προπαγάνδα λένε από το Κρεμλίνο

macron_putin_art

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να επιχειρήσουν να αποκλιμακώσουν την ένταση στη ρωσο-ουκρανική κρίση, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ένας «ειλικρινής διάλογος δεν είναι συμβατός με μια (στρατιωτική) κλιμάκωση» στα ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε το Ελιζέ, μετά τη διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.  Σύμφωνα με το Παρίσι δεν υπήρξε κάποια υπόνοια από τον Ρώσο πρόεδρο ότι σχεδιάζει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι Μακρόν και Πούτιν «εξέφρασαν και οι δύο τη βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος» μέσω «των οδών προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» για το Ντονμπάς και για τις «συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη», προσθέτει η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος «μετέφερε, επίσης, τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων του και των συμμάχων του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη, που ξεκίνησε στις 12.30 ώρα Γαλλίας, προηγήθηκε μιας επικοινωνίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Ελιζέ αναμένεται να δώσει αργότερα πληροφορίες σχετικά με τη συνομιλία Μακρόν-Πούτιν, οι οποίοι είχαν ήδη συναντηθεί για περισσότερες από 5 ώρες τη Δευτέρα στο Κρεμλίνο. Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στη συνέχεια, την Τρίτη, στο Κίεβο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν στο Βερολίνο.


Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Οργή» στο Twitter μετά τις δηλώσεις του Ρουβά σχετικά με τον Λιγνάδη και την... «κόλαση» που ζει

H Oυκρανία αποδοκιμάζει τις αμερικανικές προειδοποιήσεις σχετικά με μια ρωσική εισβολή

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του 7χρονου στην Κυψέλη: Ο Πολωνός κουβαλούσε τα οστά του στη δουλειά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης