Λύνεται το μυστήριο του «partygate»: Ο Τζόνσον εντοπίστηκε σε φωτογραφία να κρατάει ένα ποτήρι μπύρα

Λύνεται το μυστήριο του «partygate»: Ο Τζόνσον εντοπίστηκε σε φωτογραφία να κρατάει ένα ποτήρι μπύρα

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει στην κατοχή της 300 φωτογραφίες - Ανάμεσά τους και μία στην οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός κρατάει ένα κουτάκι μπύρας στο πάρτυ των γενεθλίων του

000_9QH8KV
Ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται στριμωγμένος στα σκοινιά καθώς σύμφωνα με αναφορές η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει στην κατοχή της 300 φωτογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν από τη Σου Γκρέι για την έρευνά της γύρω από το «partygate».

Σε μία από αυτές ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται να κρατάει ένα κουτάκι μπύρα στο πάρτι γενεθλίων του, τον Ιούνιο του 2020 και να στέκεται δίπλα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Το στιγμιότυπο φαίνεται να τραβήχτηκε από τον επίσημο φωτογράφο του Τζόνσον ο οποίος φαίνεται να είναι αυτός που με το φακό του απαθανάτισε τα επίμαχα καρέ του παράνομου πάρτυ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εν λόγω φωτογράφος πληρώνεται με τα χρήματων των Βρετανών φορολογούμενων.

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών Άνγκελα Ράινερ δήλωσε στον Guardian πως «ο φωτογράφος της Ντάουνινγκ Στριτ χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να δει τις φωτογραφίες που πληρώνει για να τραβήξει, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε πάρτι γενεθλίων του πρωθυπουργού. Μετά την έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η έκθεση της Σου Γκρέι πρέπει να δημοσιευθεί με όλα όσα περιλαμβάνει (φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες)».

Πάντως τον προηγούμενο μήνα η Ντάουνινγκ Στριτ  παραδέχθηκε ότι το προσωπικό «συγκεντρώθηκε για λίγο» σε ένα πάρτυ έκπληξη. Παράλληλα τόνισε πως ο Τζόνσον παρέμεινε στη γιορτή μόνο για 10 λεπτά. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έδωσε το παρών στο πάρτι έκπληξη καθώς είχε βρεθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ με αφορμή μία συνάντηση για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα Mirror ο Τζόνσον και Σουνάκ ήταν περιτρυγιρισμένοι από συνεργάτες της πρωθυπουργικής κατοικίας, αλλά δεν υπήρχε τούρτα γενεθλίων. Από την πλευρά ο Μπάριστερ Άνταμ Βάγκνερ, ειδικός στους νόμους για τον κορωνοϊό τόνισε σε δηλώσεις του πως «το νομικό ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι αν συμμετείχε στη συγκέντρωση. Το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε κρατώντας μια μπύρα υποδηλώνει έντονα ότι το έκανε και ως εκ τούτου, διέπραξε ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τους κανονισμούς».

Την ίδια ώρα από την Ντάουνινγκ Στριτ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο εξαιτίας της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι νέες εξελίξεις έρχονται στον απόηχο των παραιτήσεων στενών συνεργατών του Μπόρις Τζόνσον - ήδη έχουν φτάσει τις πέντε από την Πέμπτη μέχρι σήμερα - λόγω των αποκαλύψεων για το «partygate»

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Πολ Γκούντμαν του μπλογκ Conservative Home έχουν παραιτηθεί η ειδική σύμβουλος για την ισότητα των φύλων, Έλενα Ναροζάνσκ, ο προσωπάρχης του Τζόνσον, Νταν Ρόζενφιλντ, η Μουνίρα Μίρζα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής του, ο επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ Τζακ Ντόιλ και ο Μάρτιν Ρέινολντς, ιδιαίτερος γραμματέας του πρωθυπουργού. 



Ειδήσεις σήμερα:

«Οπλοστάσια» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών - Από τις κάμερες ψάχνουν τους συνεργούς του 23χρονου

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης