Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν παρών σε πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω καραντίνας τον περασμένο Ιανουάριο

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν παρών σε πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω καραντίνας τον περασμένο Ιανουάριο

Η εκδήλωση είναι μία από αυτές που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Σου Γκρέι, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση

017_242686
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ήταν παρών σε ένα «πάρτι αποχαιρετισμού» στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 14 Ιανουαρίου 2021, κατά τη διάρκεια της αυστηρής καραντίνας εκείνης της περιόδου λόγω του κορονοϊού, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «The Guardian».

Η αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων για κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19.

Η εκδήλωση είναι μία από αυτές που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Σου Γκρέι, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να εκφώνησε μία σύντομη ομιλία, ευχαριστώντας έναν συνεργάτη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διάρκεια της θητείας του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρέμεινε για περίπου πέντε λεπτά στον χώρο της εκδήλωσης.

Τη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου υποσχόμενος να αντλήσει διδάγματα, αποκλείοντας όμως να παραιτηθεί μετά τη δημοσιοποίηση ενός πορίσματος, που καταλογίζει «λάθη ηγεσίας» στο σκάνδαλο των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη», είπε ο Τζόνσον.

«Συγγνώμη απλά για τα πράγματα που δεν κάναμε σωστά και συγγνώμη για τον τρόπο που αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε», σημείωσε ο Συντηρητικός ηγέτης ενώπιον των βουλευτών.  «Κατάλαβα και θα το διορθώσω», συμπλήρωσε, υποσχόμενος διοικητικές αλλαγές στη λειτουργία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του παραμένει «άξια εμπιστοσύνης», αναφέροντας τα επιτεύγματα μετά το Brexit, την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του κορονοϊού ή ακόμα και την απάντησή του στην ουκρανική κρίση.







Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Άδωνις για σόου Πολάκη - Καταθέτω αγωγή, λύνουμε τις διαφορές μας θεσμικά και όχι με τσίγκινα σωβρακάκια

Ποιος ήταν ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη

Κάτω Πατήσια: Έτσι «ψάρευε» κορίτσια μέσω Facebook ο ιερέας - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους βιασμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης