Ιταλία: Με 759 ψήφους και εν μέσω χειροκροτημάτων επανεξελέγη πρόεδρος ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Ιταλία: Με 759 ψήφους και εν μέσω χειροκροτημάτων επανεξελέγη πρόεδρος ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Η ορκωμοσία αναμένεται πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη – Στο προεδρικό Μέγαρο οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας για να του ανακοινώσουν το αποτέλεσμα - «Απαιτείται αίσθημα ευθύνης και σεβασμός των αποφάσεων του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Σέρτζιο Ματαρέλα

sergio_mattarella
Με 759 ψήφους επί συνόλου 985 επανεξελέγη πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μετά την καταμέτρηση της ψηφοφορίας, στην οποία μετείχαν βουλευτές, γερουσιαστές και εκπρόσωποι των περιφερειών, οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας  μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο για να ανακοινώσουν επίσημα στον Σέρτζιο Ματαρέλα το αποτέλεσμα.

Μόλις η υποψηφιότητα του Ματαρέλα εξασφάλισε τις απαιτούμενες ψήφους, τα μέλη του κοινοβουλίου σηκώθηκαν όρθια κι άρχισαν να χειροκροτούν παρατεταμένα για τέσσερα λεπτά.

Είναι πολύ πιθανό ο Ιταλός πρόεδρος να ορκιστεί για την δεύτερη θητεία του την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

Proclamazione di Sergio Mattarella come Presidente della Repubblica
Κλείσιμο


«Απαιτείται αίσθημα ευθύνης και σεβασμός των αποφάσεων του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Μετά την συνάντησή του με τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι, οι οποίοι του ανακοίνωσαν επίσημα την επανεκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θέλησε να απευθυνθεί στους Ίταλούς και δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας για την κοινοποίηση του αποτελέσματος. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους των περιφερειών για την εμπιστοσύνη που εξέφρασαν προς το πρόσωπό μου. Οι δύσκολες ημέρες των ψηφοφοριών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας - στην σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ακόμη διανύουμε από υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής απόψεως - απαιτούν αίσθημα ευθύνης και σεβασμό των αποφάσεων του Κοινοβουλίου. Οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν να μην αποφύγει κανείς τις υποχρεώσεις που καλείται να αναλάβει. Φυσικά, πρέπει να υπερισχύσουν επί άλλων εκτιμήσεων και διαφορετικών, προσωπικών προοπτικών. Με την δέσμευση να ερμηνεύσει κανείς τις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπολιτών μας».


Για «εξαιρετική είδηση» έκανε λόγο ο Ντράγκι


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε πριν λίγο τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επανεκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα. Πιο αναλυτικά, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Η επανεκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα στην προεδρία της Δημοκρατίας είναι μια εξαιρετική είδηση για τους Ιταλούς. Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο που εισάκουσε την ισχυρότατη βούληση του κοινοβουλίου να τον επανεκλέξει για δεύτερη θητεία».

Ειδήσεις σήμερα:

Στυλιανίδης στη Βουλή: «Αδύναμος κρίκος» η Αττική Οδός - Ήρωες τα παιδιά που απεγκλώβισαν 3.500 πολίτες και δεν είχαμε νεκρούς


Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με ποσά άνω των 100.000 ευρώ, απαντά η Κεραμέως στον Τσίπρα


Στο μικροσκόπιο της Τροχαίας υλικό από κάμερες του μοιραίου τροχαίου - Πώς σκοτώθηκε ο Πάνος Νάτσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης