Κεραμέως σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με ποσά άνω των 100.000 ευρώ

Κεραμέως σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με ποσά άνω των 100.000 ευρώ

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η ανάκληση της έγκρισης για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής αγωγής από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έγινε μετά από παρέμβασή της - «Δεν νομιμοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό»

keramews1
Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για «σκοταδισμό», για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής στα σχολεία, με αναχρονιστικά βίντεο.

Η υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ «έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ανάκληση του προγράμματος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έγινε κατόπιν παρέμβασής της. Επίσης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).».

Αναλυτικά η απάντηση της Νίκης Κεραμέως στον Αλέξη Τσίπρα


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…



Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της Τροχαίας υλικό από κάμερες του μοιραίου τροχαίου - Πώς σκοτώθηκε ο Πάνος Νάτσης

Στα 19.584 τα νέα κρούσματα, 78 θάνατοι και 583 διασωληνωμένοι


Θετικός στον κορωνοϊό ο Δέδας της ΑΕΚ πριν τον αγώνα της Basket League με τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης