Ιταλία: Ο Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη θητεία

Ιταλία: Ο Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη θητεία

Με παρατεταμένο χειροκρότημα η εκλογή του – Υπέρ του Σέρτζιο Ματαρέλα ψήφισαν 504 βουλευτές, γερουσιαστές και εκπρόσωποι των περιφερειών

italy_parliament
Πρόεδρος της Ιταλίας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία αναδείχθηκε ο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την ψηφοφορία στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο Ματαρέλα έλαβε τις 504 ψήφους βουλευτών, γερουσιαστών και εκπροσώπων των περιφερειών, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία, που είναι αναγκαία για την επανεκλογή του. Το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παριστάμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματαρέλα, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, απάντησε θετικά στο αίτημα των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι να δεχθεί την πρόταση επανεκλογής, έπειτα από έξι ημέρες άκαρπων προσπαθειών του κοινοβουλίου.

Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά οι πολιτικές εξελίξεις του 2013 όταν, λόγω πολιτικού αδιεξόδου, είχε επανεκλεγεί ο τότε πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη θητεία του Ματαρέλα αποδεικνύει την αδυναμία των ιταλικών κομμάτων - τουλάχιστον στη φάση αυτή - να υποδείξουν και να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα κοινής αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας.

L'applauso che saluta il ritorno al Quirinale di Mattarella rieletto Presidente della Repubblica


Ειδήσεις σήμερα:

Στυλιανίδης στη Βουλή: «Αδύναμος κρίκος» η Αττική Οδός - Ήρωες τα παιδιά που απεγκλώβισαν 3.500 πολίτες και δεν είχαμε νεκρούς


Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» με ποσά άνω των 100.000 ευρώ, απαντά η Κεραμέως στον Τσίπρα


Στο μικροσκόπιο της Τροχαίας υλικό από κάμερες του μοιραίου τροχαίου - Πώς σκοτώθηκε ο Πάνος Νάτσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης