ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
«Καίει» τον Τζόνσον ο πρώην σύμβουλός του Κάμινγκς: «Τον προειδοποιήσαν ότι σπάει τους κανόνες με το πάρτι»

«Καίει» τον Τζόνσον ο πρώην σύμβουλός του Κάμινγκς: «Τον προειδοποιήσαν ότι σπάει τους κανόνες με το πάρτι»

Το γράμμα-«φωτιά» υψηλόβαθμου αξιωματούχου το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Κάμινγκς - Κλίμα οργής για το «partygate» μετά τους ισχυρισμούς Τζόνσον

johnson-cummings
Στη δίνη του «partygate» εξακολουθεί να στροβιλίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, που μετά την αποκάλυψη για συμμετοχή στο πάρτι 100 ατόμων, την περίοδο του δεύτερου lockdown, στη Ντάουνινγκ Στριτ, αντιμετωπίζει «βροχή» επικρίσεων και δημοσκοπική κατρακύλα.

Μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του Τζόνσον. Σύμφωνα με τον πρώην κορυφαίο σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο Βρετανός πρωθυπουργός αψήφησε την προειδοποίηση ότι το περιβόητο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ «συνιστούσε παραβίαση των κανόνων της καραντίνας», όμως έδωσε την έγκρισή του.

Όπως υποστήριξε, ακόμη, ο Κάμινγκς, γράμμα υψηλόβαθμου αξιωματούχου αποδεικνύει τα ψεύδη στη Βουλή Κοινοτήτων, όπου ο Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ακριβή πληροφόρηση για το πάρτι

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε, προ ημερών, αρνηθεί ότι ο Τζόνσον ενημέρωθηκε για το πάρτι. 

Δριμεία κριτική δέχθηκε ο Τζόνσον όταν την περασμένη βδομάδα, από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ότι θεωρούσε πως το πάρτι θα ήταν απλά μια συγκέντρωση μεταξύ των εργαζομένων

Ο Κάμινγκς ανατρέπει τον ισχυρισμό: «Ο γραμματέας του Τζόνσον Μαρτίν Ρέινολντς  έστειλε πρόσκληση για το πάρτι και ανώτατος αξιωματούχος απάντησε στο μέιλ λέγοντας ότι κάτι τέτοιο σπάει τους κανόνες». 

Κλείσιμο
Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον ισχυρίζεται, ακόμη, ότι αποκλείεται ο Τζόνσον να μην είχε ενημερωθεί για το συμβάν.

Ακόμα ένα «κορωνοπάρτι» «καίει» τον Βρετανό πρωθυπουργό

Ο Τζόνσον, είχε πάει στο αποχαιρετιστήριο πάρτι συμβούλου του γραφείου του για ζητήματα άμυνας τα Χριστούγεννα του 2020, αποκάλυψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Mirror.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Τόρις είχε απευθύνει σύντομη ομιλία για να ευχαριστήσει τον λοχαγό Στιβ Χάιαμ για τις υπηρεσίες του, καθώς ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Τζόνσον συμμετείχε στο πάρτι «για μερικά λεπτά», διευκρίνισε η Mirror, σύμφωνα με την οποία στην αποχαιρετιστήρια γιορτή παρευρισκόταν μικρός αριθμός εργαζομένων στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Εξάλλου, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι ο κ. Τζόνσον υποβλήθηκε σε ερωτήσεις από τη Σου Γκρέι, την ανώτερη δημόσια λειτουργό η οποία διενεργεί έρευνα για τις παραβιάσεις των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού από κυβερνητικά στελέχη.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ

Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης