Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, με τον Πούτιν να αντιδρά

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, με τον Πούτιν να αντιδρά

Ο Πούτιν χαρακτήρισε λανθασμένη και απαράδεκτη την απόφαση των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν του χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο

POUTIN
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ως λάθος, αποδίδοντάς το στην επιθυμία τους να περιοριστεί η ανάπτυξη της Κίνας.

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και λανθασμένη. Είχα μια συζήτηση με έναν από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ και μου είχε πει ότι τα μποΐκοτάζ των Ολυμπιάδων στο Λος Άντζελες και στην Μόσχα ήταν ένα μεγάλο λάθος και για τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ συνεχίζουν το ίδιο χαβά. Πού οφείλεται αυτό; Στις απόπειρες να περιοριστεί η ανάπτυξη της Κίνας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εμποδίσει την ανάδειξη της Κίνας ως παγκόσμιου ανταγωνιστή εμπλέκοντας την πολιτική στον αθλητισμό.

«Ο αθλητισμός, όπως και η τέχνη, πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους. Και όταν στερούν από τον αθλητισμό τις βασικές του αξίες, βλάπτεται όλη η παγκόσμια κοινότητα. Η στήριξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών καταργείται, αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι θα μποΐκοτάρουν τους επικείμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν αυτή την απόφαση λόγω των συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Το Πεκίνο είχε καταδικάσει την απόφασή τους αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως προδοσία των ολυμπιακών αρχών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν αποσύρεται από την F1: Θα συνεχίσει στο τιμόνι της #44 Mercedes και το 2022

Κιάνου Ριβς: Το αξέχαστο δώρο του στην Ντρού Μπάριμορ για τα 16α γενέθλιά της - Δείτε βίντεο


Το χρυσό διαζύγιο της πριγκίπισσας Χάγια για μια πολυτελή ζωή πέρα από κάθε φαντασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης