Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από τη θέση του πρωθυπουργού

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από τη θέση του πρωθυπουργού

Ο Ζάεφ ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής

zoran_zaev1
Την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, υπέβαλλε ο Ζόραν Ζάεφ μ’ επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι.

«Δημοκρατία σημαίνει και ευθύνη. Με την παραίτησή μου, αναλαμβάνω την ευθύνη και αφήνω ένα παράδειγμα πολιτικού καθήκοντος στους μελλοντικούς ηγέτες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα. Ήταν μεγάλη μου τιμή, να υπηρετώ και να έχω την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού τα τελευταία τέσσερα χρόνια» σχολίασε στην τελευταία του ανάρτηση ως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζάεφ, ευχαριστώντας τους βουλευτές και τους πολίτες της χώρας για την υποστήριξή τους.

Денеска ја поднесов оставката од функцијата Претседател на Владата на Република Северна Македонија до Претседателот на...

Posted by Zoran Zaev on Wednesday, December 22, 2021


Ο Ζάεφ παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού και του επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), μετά το κακό αποτέλεσμα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών. Διάδοχός του στο κόμμα εξελέγη ο Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, που θα αναλάβει και νέος πρωθυπουργός της χώρας.




Ειδήσεις σήμερα:

Παραδόθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο

Το 43% των πολιτών θέλει πιο αυστηρά μέτρα για την πανδημία, δείχνει έρευνα της Alco

Πέθανε βρέφος που γεννήθηκε μέσα σε τροχόσπιτο στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης