Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία μέχρι τα τέλη Μαρτίου
Σύμφωνα με τη La Repubblica ο Μάριο Ντράγκι πήρε την απόφαση λόγω της ταχύτατης διάδοσης της παραλλαγής 'Ομικρον - Σήμερα στη χώρα καταγράφηκαν 12.712 νέα κρούσματα
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Η απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί πιθανότατα αύριο, με συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η παράταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας για την ταχύτατη διάδοση της παραλλαγής 'Ομικρον, αλλά και των επαφών του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού με τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνησή του.
Στο μεταξύ, σήμερα στη χώρα καταγράφηκαν 12.712 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με 98 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 313. 536 διαγνωστικά τεστ, το 4% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 856 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.951.
Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 5.238.221 μολύνσεις κορωνοϊού και 134.929 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.