ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη με 67,8% - Νέα σελίδα στο ΚΙΝΑΛ

Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη με 67,8% - Νέα σελίδα στο ΚΙΝΑΛ

Ψήφισαν 206.000 πολίτες - Με τη  δύναμη που  του παρείχε στο δεύτερο γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος και με τον αέρα νίκης από την πρώτη Κυριακή κατάφερε να κτίσει μια διαφορά 35 μονάδων και να λάβει μια πολύ ισχυρή εντολή - Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να συσπειρώσει ούτε τη βάση του στον β΄γύρο των εκλογών

pasok3443
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά τον μεγάλο θρίαμβο που πέτυχε στο δεύτερο γύρο των εκλογών του κόμματος, επικρατώντας του Γιώργου Παπανδρέου με μία εντυπωσιακή διαφορά 35 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο νεαρός ευρωβουλευτής κατέκτησε ποσοστό 67,8%, με τις 135.092 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου περιορίστηκε στο 32,1% και τις 63.925 ψήφους.

Φαίνεται ότι στην επίτευξη αυτού του θριάμβου, πέραν της δυναμικής και του αέρα νίκης που είχε από την πρώτη Κυριακή, βοήθησε και η στήριξη που του παρείχε στο δεύτερο γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου δεν κατάφερε να αθροίσει δυνάμεις από άλλους υποψήφιους του πρώτου γύρου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αύξησε τις δυνάμεις που κατέγραψε στον πρώτο γύρο κατά 40.000, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν κατάφερε ούτε καν να της πρώτης Κυριακής, καθώς υστερεί σχεδόν κατά 10.000 ψήφους.

Αυτό σημαίνει ότι η τακτική της όξυνσης που ακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά του κόστισε κιόλας.

Παρότι ήταν αναμενόμενη η επικράτηση του κ. Ανδρουλάκη μετά το σαφές προβάδισμα που πήρε στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, η ευρεία νίκη που πέτυχε στην τελική αναμέτρηση και μάλιστα επί του πρώην πρωθυπουργού, τον καθιστά έναν πρόεδρο με πολύ ισχυρή εντολή, όπως ακριβώς ζήτησε από το εκλογικό σώμα που προσήλθε στις κάλπες.

Κλείσιμο
Η νίκη του κ. Ανδρουλάκη αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία, το τρίπτυχο με το οποίο κέρδισε την κούρσα της ηγεσίας. Για την ενότητα έχει, πέραν των δικών του εξαγγελιών και δεσμεύσεων, και τη στάση που τήρησαν οι δύο βασικοί του αντίπαλοι: ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος συντάχθηκε και βοήθησε στη νίκη, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το μεγάλωμα της παράταξης.

Για την ανανέωση, αναμένονται οι κινήσεις που θα φέρουν μπροστά τη γενιά των 40άρηδων, στην οποία στηρίχθηκε καθ’ όλη τη διαδρομή του προς την κορυφή του ΚΙΝΑΛ, ενώ για την πολιτική αυτονομία έχει το χρόνο να αναπτύξει μία νέα στρατηγική με στόχο να κάνει και πάλι την παράταξη πρωταγωνίστρια. Μία δύσκολη αποστολή, αλλά με μία μεγάλη προίκα.

Μία προίκα που αποτυπώθηκε και στην εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, όχι μόνο στον πρώτο γύρο (270.000) αλλά και στον δεύτερο, στον οποίο προσήλθαν στις κάλπες 206.000 άνθρωποι. Αναλογικά με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2017, ο κόσμος που μετείχε στο δεύτερο γύρο ήταν περισσότερος αυτή τη φορά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης