Αναστασιάδης: Γεωστρατηγική και με τεράστιες προοπτικές η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ

Αναστασιάδης: Γεωστρατηγική και με τεράστιες προοπτικές η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ

Ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε και στους οικογενειακούς δεσμούς που έχει ο νέος πρόεδρος του Ισραήλ με την Κύπρο, αφού οι πρόγονοι του σχετίζονται στενά με το νησί

anastasiadis_nikos
Στη στρατηγική σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ αναφέρθηκαν σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Ιερουσαλήμ. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη μεγάλη συμβολή των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας για την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπου τον υποδέχθηκε ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ, με τον οποίον παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά τη συνάντηση τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ υπογράμμισαν τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες ανάγονται σε στρατηγικής σημασίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Herzog για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συζήτησαν, επίσης, για τις προσπάθειες των χωρών τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τρόπους συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ προς τον σκοπό αυτό.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Ισραήλ οι Υπουργοί Άμυνας και Γεωργίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός Έρευνας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών, στο οποίο έγραψε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για μια επιτυχή, καρποφόρα θητεία στον 11ο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, τον καλό μου φίλο Issac και διαβεβαιώνω για τη σταθερή μου προσήλωση στη συνέχιση της συνεργασίας μας, με στόχο να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ. Μιας συνεργασίας με γεωστρατηγική σημασία και με τεράστιες προοπτικές για τις χώρες μας, για τους λαός μας και για την περιοχή, και που εκφράζει το όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συλλογική ασφάλεια».

Στο μήνυμα του ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στους οικογενειακούς δεσμούς που έχει ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ με την Κύπρο, αφού οι πρόγονοι του σχετίζονται στενά με το νησί.



Ειδήσεις σήμερα:

Συγγενείς και ειδικός ψυχολόγος θα ενημερώσουν τα παιδιά πως ο πατέρας σκότωσε την μητέρα τους στη Λακωνία

Eurogroup: Πράσινο φως για την Ελλάδα, επιφυλάξεις για την πορεία της μετάλλαξης Omicron

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σήμερα - Προβλήματα χθες το βράδυ σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης