«Ματωμένη» παρέλαση στο Ουσκόνσιν: Ένας 8χρονος είναι το 6ο θύμα του 39χρονου ράπερ

«Ματωμένη» παρέλαση στο Ουσκόνσιν: Ένας 8χρονος είναι το 6ο θύμα του 39χρονου ράπερ

Τα κίνητρα του 39χρονου ράπερ, Ντάρελ Μπρουκς, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα - Στα 5 εκατ. η εγγύηση για τον οδηγό του SUV - Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης γνώριζε κάποιον από την παρέλαση

ραπερ1
Ένα 8χρονο αγόρι έγινε το έκτο άτομο που πέθανε στην τραγωδία της χριστουγεννιάτικης παρέλασης στην Γουκέσα του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η οικογένειά του την Τρίτη.

Πέντε ενήλικες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός ενός SUV «εισέβαλε» με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε μουσικούς, χορευτές και θεατές κατά τη διάρκεια της παρέλασης την Κυριακή στο προάστιο του Μιλγουόκι.

Ο ύποπτος για την επίθεση, ο Ντάρελ Ε. Μπρουκς, εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη, καθώς οι εισαγγελείς του απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες για πέντε  ανθρωποκτονίες πρώτου βαθμού από πρόθεση. Οι εισαγγελείς είπαν ότι περίμεναν να καταθέσουν έκτη κατηγορία ανθρωποκτονίας.

Καθεμιά από τις κατηγορίες επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ραπερ3


Κλείσιμο
«Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένη να ενημερώσω το δικαστήριο ότι πληροφορηθήκαμε τον θάνατο άλλου ενός παιδιού στην υπόθεση αυτή», είπε η εισαγγελική λειτουργός Σούζαν Όπερ., διευκρινίζοντας πως θα απαγγελθεί άμεσα και έκτη κατηγορία στον φερόμενο ως δράστη.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν οι κίνδυνοι που εγείρει αυτός ο κατηγορούμενος για την κοινότητα – όχι μόνο ο κίνδυνος φυγής του, αλλά η επικινδυνότητά του, με δεδομένο το βίαιο παρελθόν του», είπε η κυρία Όπερ, αξιώνοντας να οριστεί εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή του του 39χρονου ράπερ υπό όρους.

Ο Ντάρελ Μπρουκς ο νεότερος έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Ενεπλάκη σε κάπου δέκα ποινικές υποθέσεις από το 2000 σε τρεις πολιτείες, τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.


ραπερ4


Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Ντάνιελ Τόμσον, είπε ότι ο 39χρονος οδηγός του βυσσινί Ford Escape, ο οποίος έχει μακρύ ιστορικό συλλήψεων, συνελήφθη κοντά στη διαδρομή της παρέλασης και πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με την αστυνομία ότι Μπρουκς χτύπησε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του τους ανθρώπους αφού πρώτα είχε φύγει από μια οικογενειακή διαμάχη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης γνώριζε κάποιον από την παρέλαση, ούτε ότι υπήρχε ένδειξη ότι το περιστατικό ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

ραπερ2


Οι νεκροί ήταν ηλικίας από 8 έως 81 ετών

Ο Τζάκσον Σπαρκς, 8 ετών, έγινε το νεότερο θύμα της επίθεσης στην παρέλαση όταν πέθανε την Τρίτη, δήλωσε η οικογένειά του σε ιστότοπο crowdfunding.

Ο Τζάκσον και ο 12χρονος αδελφός του, Τάκερ, ήταν δύο από τα 18 παιδιά που εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Παίδων του Ουισκόνσιν την Κυριακή.

23wisconsin-victims-sparks-jumbo


Ο Τζάκσον έκανε εγχείρηση εγκεφάλου εκείνο το βράδυ. Ο Τάκερ, ο οποίος υπέστη εκδορές και κάταγμα στο κρανίο, θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι πέντε ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση ήταν άνω των 50 ετών, συμπεριλαμβανομένων τριών μελών των «Milwaukee Dancing Grannies».

merlin_198252822_6cacf0d5-d677-4c27-851c-766c1c1f3f32-jumbo



Ειδήσεις σήμερα:

Εκτοξεύθηκαν κατά 433% τα λύματα στο Ηράκλειο και κατά 271% στην Κέρκυρα, σταθερά σε Αττική, Θεσσαλονίκη

«Ύστατο μέτρο το καθολικό lockdown» δήλωσε ο Δημήτρης Παρασκευής

Συνελήφθη γιατρός στη Γαλλία που έβγαζε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης