Παρασκευής: Ύστατο μέτρο το καθολικό lockdown

Παρασκευής: Ύστατο μέτρο το καθολικό lockdown

«Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους» είπε, χαρακτηριστρικά, για το lockdown ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ

Paraskevis-D_-koronoios
«Δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, σχολιάζοντας τη σημαντική επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεικτών τις τελευταίες ημέρες.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της πανδημίας, μετά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των θανάτων με τη Δευτέρα να αποδεικνύεται μαύρη μέρα κατά την οποία καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός νεκρών και ενώ τα κρούσματα της Τρίτης ξεπέρασαν τα 8.000, ο κ.Παρασκευής δεν απέκλεισε τελείως το ενδεχόμενο ενός lockdown, το χαρακτήρισε όμως ύστατο μέτρο.

«Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα», τόνισε μιλώντας στο MEGA.


«Δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα. Αναμένουμε το αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν, ωστόσο χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα όπως η αναμνηστική δόση. Αυτό θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό νοσηλείας και τον αριθμό των θανάτων», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, ο καθηγητής τόνισε: «θα είναι το ύστατο μετρό».

«Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους», συμπλήρωσε ο κ.Παρασκευής.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογενειακά δράματα στα αποκαΐδια του μοιραίου λεωφορείου στη Βουλγαρία

Ελάχιστη αποζημίωση 28 ευρώ τον μήνα για όσους δουλεύουν με τηλεργασία, λέει το υπουργείο Εργασίας

Παγκόσμια συμφωνία για δωρεάν χορήγηση τεστ αντισωμάτων κορωνοϊού σε φτωχές χώρες, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης