Επίθεση στη Νορβηγία: Ημίγυμνος επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στους δρόμους του Όσλο
Ο δράστης δέχτηκε πυρά από αστυνομικούς και κατέλήξε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Λόγο για πάνω από ένα άτομα που δέχτηκαν επίθεση, κάνει η αστυνομία - Δεν σχετίζουν την επίθεση με τρομοκρατία
Επίθεση με μαχαίρικατά περαστικών στους δρόμους του Όσλο, στη Νορβηγία, επιχείρησε ένας ημίγυμνος άντρας την Τρίτη, πριν πέσει νεκρός από πυρά των αστυνομικών.
Η αστυνομία ανέφερε ότι υπήρχαν «περισσότερα από ένα» άτομα που δέχτηκαν επίθεση και απειλές, ωστόσο δεν έδωσε καμία πληροφορία για την κατάστασή τους.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ένα περιπολικό στη συνοικία Bislett του βόρειου Όσλο χτύπησε στον τοίχο ενός κτιρίου, στην προσπάθεια να σταματήσει τον δράστη. Εκείνος, τότε, κινήθηκε προς το όχημα και κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του, τραυματίζοντας μάλιστα έναν αστυνομικό, πριν βρεθεί χτυπημένος στο έδαφος, μετά τους «πολλούς πυροβολισμούς» που ακολούθησαν. Δεν διευκρινίστηκε αν αστυνομικοί μέσα από το όχημα ήταν εκείνοι που τον πυροβόλησαν.
Ο δράστης μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο όπου και κατέληξε.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είχε εκδηλώσει ανάλογη επίθεση με μαχαίρι στο Όσλο το 2019 και καταδικάστηκε σε υποχρεωτικό εγκλεισμό σε μονάδα ψυχικής υγείας.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.