Συναγερμός στο Όσλο: Κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε ανθρώπους

Συναγερμός στο Όσλο: Κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε ανθρώπους

Δίδυμα μωρά ηλικίας 7 μηνών έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο - Η νορβηγική αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη που έκλεψε το ασθενοφόρο και έπεσε πάνω σε αθώους πολίτες

norvigia-syllipsi-arthro
Συναγερμός σήμανε στο Όσλο το απόγευμα της Τρίτης όταν ένοπλος άνδρας έκλεψε ένα ασθενοφόρο και έπεσε πάνω σε πλήθος.

Σύμφωνα με το  Reuters πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν από το ασθενοφόρο.

«Δύο μωρά τραυματίστηκαν αφού το κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μια οικογένεια. Είναι δίδυμα ηλικίας επτά μηνών και περιθάλπονται», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν δύο από τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου. «Το ένα εκλάπη από έναν ένοπλο οπλισμένο με καραμπίνα. Μερικά λεπτά αργότερα, ένα από τα άλλα ασθενοφόρα μας κατάφερε να σταματήσει το κλεμμένο όχημα πέφτοντας πάνω του. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία μετά τη σύγκρουση και τον έπιασε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η νορβηγική αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη που έκλεψε το ασθενοφόρο και έπεσε πάνω σε αθώους πολίτες.

oslo0
oslo1
Κλείσιμο


Her skyter politiet for å stanse den kaprede ambulansen i Oslo. Les saken her: https://www.nrk.no/ostlandssendingen/mann-stjal-ambulanse-i-oslo-_-flere-pakjort-1.14751816

Δημοσιεύτηκε από NRK Nyheter στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019


Οι Αρχές σημείωσαν αρχικά πως το όχημα είχε παρασύρει αρκετά άτομα, δεν υπήρχαν όμως πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

«Έχουμε υπό τον έλεγχό μας ασθενοφόρο το οποίο εκλάπη από ένοπλο. Ανοίξαμε πυρ για να σταματήσουμε τον δράστη, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά», σημειώνει η αστυνομία σε ενημέρωσή της στο Twitter.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αν το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως εσκεμμένη επίθεση. «Ένας ένοπλος έκλεψε ένα ασθενοφόρο, απομακρύνθηκε μ' αυτό και χτύπησε μερικούς ανθρώπους. Τώρα τον έχουμε πιάσει», είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το NRK, το οποίο επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία άνοιξε πυρ με στόχο τα ελαστικά του κλεμμένου ασθενοφόρου και ο ύποπτος απάντησε στα πυρά. Σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν επιτόπου. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Λίγη ώρα αργότερα, η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητεί μια γυναίκα (πιθανόν είχε καταναλώσει αλκοόλ) σε σχέση με ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια της ληστείας του ασθενοφόρου και την επακόλουθη καταδίωξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης