Ανακρίνεται ακτιβιστής που ανέβασε φωτογραφίες νεκρού στο twitter

Ανακρίνεται ακτιβιστής που ανέβασε φωτογραφίες νεκρού στο twitter

Το Μπαχρέιν κατηγόρησε σήμερα έναν γνωστό ακτιβιστή ότι ανέβασε στο διαδίκτυο παραποιημένες φωτογραφίες ενός άνδρα που πέθανε όταν βρισκόταν υπό κράτηση

Ανακρίνεται ακτιβιστής που ανέβασε φωτογραφίες νεκρού στο twitter
Το Μπαχρέιν κατηγόρησε σήμερα έναν γνωστό ακτιβιστή ότι ανέβασε στο διαδίκτυο παραποιημένες φωτογραφίες ενός άνδρα που πέθανε όταν βρισκόταν υπό κράτηση και τον κάλεσε για ανάκριση, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει με τη βία το φιλοδημοκρατικό κίνημα που εξαπλώνεται στη χώρα.

Το πρακτορείο BNA μετέδωσε ότι ο Νάμπιλ Ράζαμπ, επικεφαλής του Κέντρου του Μπαχρείν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τη διάλυση του οποίου έχει ζητήσει η κυβέρνηση, δημοσιοποίησε στο λογαριασμό του στο twitter παραποιημένες φωτογραφίες ενός από τους δύο άνδρες που πέθαναν το Σάββατο σε ένα κέντρο κράτησης.

"Ο αναπληρωτής σύμβουλος νομικών θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο Νάμπιλ Ράζαμπ δημοσιοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες του Αχμεντ Ισα Σάγκερ στο λογαριασμό του στο twitter", μετέδωσε το BNA.

Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι πιστεύει πως ο Σάγκερ πέθανε από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε όσο ήταν υπό κράτηση. Η κυβέρνηση αρνείται ότι έχουν γίνει βασανιστήρια, όμως επισημαίνει ότι οι κατηγορίες θα ερευνηθούν.

"Ο σύμβουλος πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ήταν διαφορετικές από αυτές που τραβήχτηκαν εν γνώση του ιατροδικαστή", μετέδωσε το BNA προσθέτοντας ότι η υπόθεση του Ράζαμπ θα παραπεμφθεί στο στρατιωτικό δικαστήριο. Πάντως το πρακτορείο δεν αναφέρει τις διαφορές που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες του Ράζαμπ από αυτές που θεωρούνται πραγματικές.
Κλείσιμο

Ο Ράζαμπ δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, αλλά το τελευταίο του μήνυμα στο twitter έλεγε: "Αδελφοί, αδελφές, αν με συλλάβουν σας ζητώ να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για να γεμίσετε το κενό που θα δημιουργηθεί από την απουσία μου".

Τον τελευταίο μήνα σημειώνονται στο Μπαχρέιν οι χειρότερες διαδογματικές συγκρούσεις από τη δεκαετία του 1990. Κυρίως σιίτες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους, εμπνευσμένοι από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, και ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων η σουνιτική κυβέρνηση επέβαλε στρατιωτικό νόμο και ζήτησε τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έστειλαν στρατεύματα στο Μπαχρέιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης