Οι Ταλιμπάν ψεύδονται και η Γαλλία δεν θα έχει οποιαδήποτε σχέση με τη νεοσύστατη κυβέρνηση τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν αργά χθες Σάββατο λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ όπου θα έχει συζητήσεις για μελλοντικές απομακρύνσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν.
«Είπαν ότι θα επιτρέψουν σε ορισμένους ξένους και Αφγανούς να φύγουν ελεύθερα και (μίλησαν) για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική, αλλά λένε ψέματα», είπε ο Λε Ντριάν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV 5.
«Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτήν την κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε ενέργειες από τους Ταλιμπάν και θα χρειαστούν κάποια οικονομική ανάσα και διεθνείς σχέσεις. Από αυτούς εξαρτάται», συμπλήρωσε.
Το Παρίσι απεγκλώβισε από το Αφγανιστάν σχεδόν 3.000 ανθρώπους και είχε τεχνικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να καταστεί εφικτή η επιχείρηση απομάκρυνσης των ανθρώπων αυτών.
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ο οποίος θα φτάσει αργότερα σήμερα Κυριακή στην Ντόχα, τόνισε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν μερικοί Γάλλοι υπήκοοι και μερικές εκατοντάδες Αφγανοί που έχουν δεσμούς με τη Γαλλία.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας