Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πάνω από 4.000 πολίτες με αμερικανικό διαβατήριο έχουν απεγκλωβιστεί από το Αφγανιστάν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πάνω από 4.000 πολίτες με αμερικανικό διαβατήριο έχουν απεγκλωβιστεί από το Αφγανιστάν

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσα στις ερχόμενες μέρες», διεμήνυσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

afganistan_airport_main
Οι ΗΠΑ έχουν απεγκλωβίσει από τα μέσα Αυγούστου «περισσότερους από 4.000 κατόχους αμερικανικών διαβατηρίων και μέλη των οικογενειών τους», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία με Αμερικανούς που ήταν εγγεγραμμένοι στην πρεσβεία στην Καμπούλ για να διαπιστώσουμε εάν βρίσκονται ακόμη στο Αφγανιστάν και να διευκολύνουμε την απομάκρυνση τους αν εκείνοι επιθυμούν να φύγουν», είπε ο αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσα στις ερχόμενες μέρες», συμπλήρωσε.

Σε θρίλερ μετατρέπεται πλέον η επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ μιας και το τελεσίγραφο που έχει δοθεί εκπνέει στις 31 Αυγούστου καθώς τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όσο και οι Ταλιμπαν λένε «όχι» σε παράταση της επιχείρησης.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης - μέσω τηλεδιάσκεψης - των G7 εμφανίστηκε ανένδοτος παρά τις εκκλήσεις του Μπόρις Τζόνσον, της Ανγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν για να παραταθεί η επιχείρηση εκκένωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ταλιμπάν οι οποίοι προειδοποίησαν ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε παράταση μετά την 31η Αυγούστου.  

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πηγές του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει έρθει σε συμφωνία με το Πεντάγωνο για να μην υπάρξει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης εκκένωσης.

Παρά την άρνηση Μπάιντεν ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται ανυποχώρητος καθώς μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των G7 υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης από το Αφγανιστάν «μέχρι την τελευταία στιγμή». Μάλιστα ζήτησε από τους Ταλιμπάν να αφήσουν τους πολίτες να φύγουν από το Αφγανιστάν και μετά την 31η Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Η χειρότερη μέρα της πανδημίας - Στο «κόκκινο» περιφέρεια και νησιά

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν στο Mega: Ένοπλη αντίδραση αν οι Αμερικανοί δεν αποχωρήσουν, οι γυναίκες θα φορούν χιτζάμπ

Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης