ΗΠΑ: Τα CDC προειδοποιούν τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία
Χαλαρώνουν την ταξιδιωτική οδηγία για την Ινδία
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) πρόσθεσαν την Τουρκία στις χώρες που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων Covid-19, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή.
Αντίθετα τα CDC χαλάρωσαν τις συστάσεις και την ταξιδιωτική τους οδηγία για την Ινδία.
Τα CDC πρόσθεσαν την Τουρκία στο «Επίπεδο 4: Πολύ Υψηλό» επίπεδο Covid-19, ενώ κατέβασαν την Ινδία στο «Επίπεδο 2: Μέτριο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέβαλε στις 30 Απριλίου νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ινδία λόγω της επιδημίας Covid-19, απαγορεύοντας την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν στην Ινδία τις προηγούμενες 14 ημέρες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι