Αφγανιστάν: Το αεροδρόμιο της Καμπούλ δέχεται πυρά, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Τους Αμερικανούς κατηγορούν οι Αφγανοί

Αφγανιστάν: Το αεροδρόμιο της Καμπούλ δέχεται πυρά, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Τους Αμερικανούς κατηγορούν οι Αφγανοί

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι «η κατάσταση ασφαλείας στην Καμπούλ αλλάζει γρήγορα» - Οι Αφγανοί κατηγορούν τους Αμερικανούς στρατιώτες πως πυροβολούν για να αποτρέψουν τον κόσμο να μπει στα αεροπλάνα

kabul_airport
Η αμερικανική πρεσβεία στο Αφγανιστάν συμβούλευσε τους Αμερικανούς να «προστατευτούν» εν μέσω αναφορών ότι το αεροδρόμιο της Καμπούλ, ένα από τα κύρια σημεία εξόδου από το Αφγανιστάν, δέχεται πυρά από τρομοκράτες Ταλιμπάν.

Σε δελτίο που εστάλη την Κυριακή, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι «η κατάσταση ασφαλείας στην Καμπούλ αλλάζει γρήγορα, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», εκεί οπου απο τη στιγμή που η Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ επικρατεί χάος με τον κόσμο να ψάχνει τρόπο να φύγει απο την χώρα.

«Υπάρχουν αναφορές οτι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά. Επομένως, δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να προστατευτούν», έγραψε το Στειτ Ντιπάρτμεντ. Πρόσθεσε: «Μην καλέσετε την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ για λεπτομέρειες ή ενημερώσεις σχετικά με την πτήση».



Πάντως σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στο Αφγανιστάν τα πυρά προέρχονται από Αμερικανούς στρατιώτες που προσπαθούν να αποτρέψουν τους Αφγανούς πολίτες να μπουν στα αεροπλάνα.

Κλείσιμο

Το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσουν οι εμπορικές  πτήσεις και θα γίνονται πλέον μόνο στρατιωτικές, ώστε να εκκενώνουν την πρωτεύουσα οι πολίτες με ασφάλεια.





Οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις, εν τω μεταξύ, παρέδωσαν την κοντινή αεροπορική βάση Μπαγκράμ στους Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιοχής Νταρουάις Ραούφι, ανέφερε το Associated Press. Περίπου 5.000 αιχμάλωτοι που κρατούνταν από τους Ταλιμπάν και το ISIS στην αεροπορική βάση αφέθηκαν ελεύθεροι, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Ειδήσεις σήμερα: 

Έντι Ράμα: Έτοιμη να δεχτεί Αφγανούς πρόσφυγες η Αλβανία

Ερντογάν: Θα εργαστώ για τη «σταθερότητα» στο Αφγανιστάν ώστε να ανακοπεί μια συρροή προσφύγων

Αφγανιστάν: Χάος στους δρόμους της Καμπούλ - Φεύγουν πανικόβλητοι οι πολίτες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης